Руски съд наложи глоба от 7,2 млрд. рубли (около 98

...
Руски съд наложи глоба от 7,2 млрд. рубли (около 98
Коментари Харесай

Москва глоби Alphabet и Meta за общо над 120 млн. долара

Руски съд наложи санкция от 7,2 милиарда рубли (около 98 млн. долара) на компанията майка на Гугъл – Alphabet, и от 1,9 милиарда рубли (около 26 млн. долара) на Meta Platforms, която е притежател на Фейсбук съобщи Блумбърг.

Причината е, че фирмите неведнъж не са се съобразили с апели за унищожаване наличие, което е неразрешено от Москва. Това са най-големите санкции от този вид, като те са основани на % от годишните облаги на компаниите в Русия, разгласи информационен регулатор Роскомнадзор. Оттам показват, че двете компании могат да бъдат санкционирани в допълнение, в случай че наличието не бъде изтрито.

В изказване от Гугъл показват, че ще прегледат решението, преди да решат какви стъпки да подхващат. От Meta не са дали коментар.

Тази година Русия ускори борбата си с задгранични обществени медии и интернет компании в границите на компания, която държавното управление разказва като „ отбрана на цифровия суверенитет “ на страната. Регулаторите постановат санкции и забавят скоростта на работа на на интернет уеб сайтове, в това число тези, в това число тези Гугъл и Twitter, в опит да принудят фирмите да изтриват изявления, които предизвикват незаконни митинги, както и други материали, считани за противозаконни.

Правителството също по този начин упорства софтуерните компании да съблюдават все по-строгите закони за локализиране на съхранението на данни. Тази година Гугъл и Apple отстраниха приложение, основано от рецензия на Кремъл Алексей Навални, по време на парламентарни избори, откакто управляващите заплашиха да затворят локалните им бизнес подразделения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР