Руски съд наложи глоба от 4 милиона рубли (54 030

...
Руски съд наложи глоба от 4 милиона рубли (54 030
Коментари Харесай

Руски съд глоби Мета с 4 милиона рубли за ЛГБТ пропаганда


Руски съд наложи санкция от 4 милиона рубли (54 030 долара) на " Мета ", компанията майка на обществената мрежа " Facebook ", поради отвод тя да изтрие постове, съдържащи съгласно съда " ЛГБТ агитация ", заяви организация Интерфакс, представена от Ройтерс.

Приет през 2013 година съветски закон, неодобрен остро от западните страни, не разрешава " пропагандата на нетрадиционни полови връзки пред малолетни и малолетни " в Русия.

Засега няма коментар от " Мета " по отношение на наложената санкция. Представител на компанията не е участвал в правосъдната зала, макар че компанията е била известена по надлежния ред, отбелязва ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Повод за санкцията е станала обявата на постове във " Facebook " и " Инстаграм ", в които се споделят материали на правозащитната организация " ОВД-Инфо " (включена в съветския лист с задгранични агенти), както шерването на материали, пропагандиращи ЛГБТ-общността, а също по този начин и шерването на картини и колажи, оскърбяващи герба и знамето на Руската федерация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР