Руски съд каза във вторник, че репортерът на Wall Street

...
Руски съд каза във вторник, че репортерът на Wall Street
Коментари Харесай

Руският съд удължи задържането на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович

Руски съд сподели във вторник, че репортерът на Wall Street Journal Евън Гершкович, който е арестуван неправилно по подправени обвинявания в шпионаж, ще остане в пандиза до януари 30, 2024.

Гершкович, жител на Съединени американски щати, беше арестуван на 29 март по време на репортаж в Екатеринбург, четвъртият по величина град в Русия, и упрекнат в шпионаж. Обвиненията плануват до 20 години затвор.

„ Съдът постанови удължение на периода на задържането на Гершкович, упрекнат в закононарушение по член 276 от Наказателния кодекс на Руската федерация, до 10 години. месеца, т.е. до 30 януари 2024 година ", сподели Лефортовският областен съд на Москва, съгласно Ройтерс.

Руските управляващи настояват, че Гершкович, " действайки по инструкции на американската страна, е събрал информация, представляваща държавна загадка за активността на едно от предприятията на съветския военно-промишлен комплекс. обвинявания в Москва, Русия, 28 ноември 2023 година (Пресслужбата на московските съдилища с обща юрисдикция/ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР