Руски съд глоби съпругата на Алексей Нвални Юлия с 20

...
Руски съд глоби съпругата на Алексей Нвални Юлия с 20
Коментари Харесай

Глоба за съпругата на Навални заради участието ѝ в протестите

Руски съд санкции брачната половинка на Алексей Нвални Юлия с 20 000 рубли за присъединяване в неразрешения митинг в поддръжка на опозиционера. Според някогашния съветски министър председател Дмитрий Медведев Навални е " политически лъжец ". Екипът на дисидента прикани към нови митинги на следващия ден.

Над 5300 души са били задържани по време на вчерашните всеобщи митинги в поддръжка на Алексей Навални. Кремъл отбрани силите на реда.

" Естествено полицията работи. Не може да има диалог с хулигани и провокатори ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Преди утрешното решение на съда съветската прокуратура разгласи, че поддържа настояването на службата по осъществяване на наказванията условната присъда на Навални да стане ефикасна. Така критикът на Кремъл рискува три години и половина затвор. В момента той е в предварителния арест за нарушение на мярката за неотклонение " подписка ".

Бившият министър председател на Русия и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност разяснява обстановката към Навални. Според Дмитрий Медведев опозиционерът се стреми да се изкачи до властта с рисковани подходи и активността му е доста по-цинична спрямо минали години.

Във връзка с първокласния парцел в черноморския курорт Геленджик, който Навални свързва с Путин, представителят на Кремъл съобщи, че не знае съветският президент да го е посещавал. Предприемачът Аркадий Ротенберг, някогашен спаринг сътрудник на Путин по джудо, към този момент заяви, че е притежател на недостроения обект.

На въпрос за какво чак в този момент приказва за това, Ротенберг дава отговор че има чисто човешки фактор, развихрили са се скандал и всевъзможни клевети.

Франция изрази отбрана на Навални. Париж прикани Берлин да се откаже от плана " Северен поток-2 ", като реакция на ориста на опозиционера и на репресиите против стачкуващите в негова поддръжка. Санкциите не стигат, " Северен поток " е вид, сподели френският държавен секретар по европейските въпроси. Франция е с запаси по отношение на плана. Съединените щати и доста европейски страни като Полша считат, че " Северен поток-2 " ще ускори зависимостта на Германия и Евросъюза от съветския газ и в последна сметка от Москва. Алексей Навални участва и в номинациите за най-престижната международна премия - Нобела за мир. Наред с Грета Тунберг и Световната здравна организация, той е подсилен от норвежки депутати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР