Руски съд глоби фондация Wikimedia, която е собственик на свободната

...
Руски съд глоби фондация Wikimedia, която е собственик на свободната
Коментари Харесай

„Забранено съдържание“ навлече седма глоба на Wikipedia в Русия от началото на 2023 г.

Руски съд санкции фондация Wikimedia, която е притежател на свободната енциклопедия Wikipedia, с 2 млн. рубли (24 510 долара) за това, че не е изтрила „ неразрешено наличие “, обвързвано с съветската войска, заяви „ Интерфакс “.

В отчета се споделя, че това е седмата глоба за Wikimedia през 2023 година за това, че не е премахнала неразрешената съгласно Русия информация. Така общият размер на санкциите към този момент възлиза на 8,4 милиона рубли.

Последната глоба е за това, че не е била отстранена публикация за военна част, която съдържа „ класифицирана военна информация “ за нейното местонахождение, състав и съоръжение, в това число информация, обвързвана с хода на войната в Украйна, наричаната от Русия „ специфична военна интервенция “.

Wikimedia не е коментирала проблем, написа Reuters. По-рано фондацията съобщи, че информацията, от която се оплакват съветските управляващи, е с положителни източници и в сходство със стандартите на плаформата.

Wikipedia е един от дребното оживели самостоятелни източници на информация на съветски език, откакто държавните репресии против онлайн наличието се ускориха след нахлуването на Москва в Украйна предходната година. Много интернационалните медии изтеглиха своите публицисти от страната, откакто тя вкара рисков закон против разпространяването на „ погрешни “ вести, а платформи като Фейсбук бяха неразрешени скоро след началото на съветската експанзия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР