Руски съд глоби днес платформата за съобщения WhatsApp Meta Platforms

...
Руски съд глоби днес платформата за съобщения WhatsApp Meta Platforms
Коментари Харесай

Русия глоби WhatsApp и собственика на Snapchat

Руски съд санкции през днешния ден платформата за известия " WhatsApp Meta Platforms Inc's " (META.O) и притежателя на " Snapchat Snap Inc " (SNAP.N) за хипотетичен отвод да съхраняват данни на съветски консуматори в страната, оповестява организация Ройтерс.

Москва влезе в спор с Big Tech по отношение на наличие, цензура, данни и локално посланичество в разногласия, които ескалираха, откакто Русия изпрати сили в Украйна на 24 февруари, цитира news.bg.

Таганският областен съд в Москва санкции WhatsApp с 18 милиона рубли (301 255 долара) и Snap с 1 милион рубли, предадоха осведомителните организации. WhatsApp беше санкциониран за същото нарушаване предишния август.

Русия ограничи достъпа до водещите платформи на Meta Фейсбук и Instagram, както и другата обществена мрежа Twitter (TWTR.N), скоро след началото на спора в Украйна, ход, който критиците дефинираха като опит на Русия да упражнява по-голям надзор върху осведомителните потоци.

Мета беше приет за отговорен в " екстремистка активност " в Русия и видя обжалване против маркера, отхвърлено през юни, само че Москва позволи на WhatsApp да остане наличен.

Според решението, когато се базират на Meta в обществената сфера, организациите и лицата са длъжни да включат отвод от отговорност, че дейностите на Meta са неразрешени на съветска територия.

LinkedIn на Microsoft (MSFT.O) беше блокиран в Русия от години, откакто съд откри, че е нарушил правилото за предпазване на данни, което беше признато през 2015 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР