Руски съд е наредил на Apple да плати глоба от

...
Руски съд е наредил на Apple да плати глоба от
Коментари Харесай

Глобиха Apple заради книга за Хитлер

Руски съд е наредил на Apple да заплати санкция от 800 000 рубли (8 915 долара) за отхвърли си да отстрани " Mein Kampf " на Адолф Хитлер от приложението Apple Books.

Присъдата беше произнесена след съвещание при закрити врата в Таганския областен съд в Москва. Apple е поискала делото да бъде прегледано при закрити врата, с цел да се опазят комерсиалните секрети.

Написана през 1924 година, до момента в който бъдещият нацистки деспот е в пандиза в Бавария, " Mein Kampf " разказва прекарванията на Хитлер по време на Първата международна война и разочарованието му от следвоенната Ваймарска република. В книгата Хитлер излага вярата си в превъзходството на немската раса и изяснява заболяванията на Европа с еврейския народ.

Разпространението на " Mein Kampf " е неразрешено в Русия през 2010 година, откакто съдът я дефинира като екстремистка. Въпреки това книгата към момента е налична за съветските читатели посредством Apple Books.

Решението пристигна ден откакто Федералната антимонополна работа на Русия разгласи, че Apple е платила санкция от 1,2 милиарда рубли (13,5 млн. долара) за нарушение на съветските антитръстови закони.

Според ФАС Apple е нарушила тези закони през юли 2022 година, като е забранила на разработчиците на приложения да осведомят клиентите за опциите за покупка отвън нейния App Store.

Apple се озова пред Таганския областен съд и през август предходната година, когато беше санкционирана с 400 000 рубли (4200 долара) за това, че не е премахнала подкасти, които са съдържали погрешна информация за военната интервенция на Русия в Украйна, както и информация, която е била " ориентирана към замесване на малолетни в противозаконни действия за дестабилизиране на политическата обстановка в Руската федерация ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР