Руски ракети удариха няколко украински града през нощта, убивайки най-малко

...
Руски ракети удариха няколко украински града през нощта, убивайки най-малко
Коментари Харесай

Взривове в Киев и въздушна тревога в цяла Украйна заради руски ракетни атаки

Руски ракети удариха няколко украински града през нощта, убивайки минимум двама души в град Днепър, оповестиха публични лица. Експлозии са чути и в Киев. Противовъздушната защита към украинската столица е свалила 11 съветски крилати ракети. Свалени са и два безпилотни самолета.Столицата Киев рано тази заран беше беше разтърсена от детонации, а из цяла Украйна бяха задействани сирените за въздушна паника. Към момента не се оповестява за детайлности, свързани с детонациите в украинската столица, нито за жертви и вреди.Тази нощ  е имало гърмежи в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.  Жена и тригодишно дете са убити в град Днипро, заяви локалният кмет.  Говорител на полицията съобщи, че на място работят избавителни екипи. Все още няма информация за жертви и потърпевши.Украинският президент Володимир Зеленски даде висока оценка на резолюцията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, в която се признава, че депортирането на украински деца от страна на Русия носи белезите на геноцид.
Приета беше резолюция, в която се признава, че депортирането на украински деца от страна на Русия е геноцид. Това е първото признание на сходен факт на равнище от висока интернационална организация, която сплотява страните на нашия континент. Това ще подкрепи работата ни за заблуждение на Русия и нейните публични лица, в това число ръководителя на терористичната страна, под отговорност за геноцида. За геноцида ще има присъди. Както и за всички други закононарушения, осъществени от Русия против Украйна и нашия народ.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Жителите на окупираните украински територии, които не са приели съветско поданство и затова се считат за чужденци, ще могат да бъдат експулсирани от Русия, в случай че съставляват опасност за националната ѝ сигурност. Това излиза наяве от декрет, публикуван от Путин. Той е поръчал да бъдат основани музеи, отдадени на събитията от така наречен от него „ специфична военна интервенция “ и изтъквам „ подвизите на участниците в нея “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР