Руски ракети са поразили критична инфраструктура, най-вероятно склад за гориво,

...
Руски ракети са поразили критична инфраструктура, най-вероятно склад за гориво,
Коментари Харесай

Руски ракети са поразили ключова инфраструктура в Одеса

Руски ракети са поразили " сериозна инфраструктура ", най-вероятно склад за гориво, край Одеса в ранните часове на неделя, няма известия за жертви, оповестиха управляващите в украинския град, съобщи Ройтерс.

Одеса е основно пристанище на Черно море и основа база за украинските Военноморски сили. Градът е фокус за съветските сили, защото в случай че бъде високомерен, ще обезпечи на Москва сухопътен кулоар към Приднестровието, разколнически молдовски район, в който са ситуирани съветски сили.

Руското министерство на защитата заяви, че ракетните удари на силите на Москва са унищожили петрола рафинерия и три обекта за предпазване на гориво край Одеса през днешния ден, които били употребявани за доставяне на украинските бойци край Николаев.

Владислав Назаров, офицер от Южното оперативно командване на Украйна, написа в Телеграм, че " Одески район е измежду предпочитаните цели на Русия " и че " врагът продължава с подлата процедура на удари против сериозна инфраструктура ".

Очевидка от Одеса описа пред Ройтерс, че се е събудила от мощни детонации: " Имаше пушек, деца в суматоха. Прозорците се счупиха…беше ужасяващо ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР