Руски ракетен удар по железопътна гара уби 25 души, съобщи

...
Руски ракетен удар по железопътна гара уби 25 души, съобщи
Коментари Харесай

Руски ракетен удар по жп гара уби 25 души, сред тях - деца на 6 и 11 години

Руски ракетен удар по железопътна гара умъртви 25 души, заяви Украйна, в деня, в който се означават шест месеца от началото на нашествието на Москва.

Петот жертвите на офанзивата в източния град Чаплин са изгорели до гибел в транспортно средство, споделиха публични лица.Убити са и две момчета на 6 и 11 години.

Москва неведнъж е отричала, че е атакувала гражданска инфраструктура.Говорейки в четвъртък, комисарят на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет прикани президента на Русия да спре въоръжените набези против Украйна.

Зеленски сподели, че е научил за удара над Чаплин, в региона на Днепропетровск, до момента в който се готвел да приказва пред Съвета за сигурност, добавяйки: „ Ето по какъв начин Русия се приготви за срещата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В момента горят четири пътнически вагона... броят на жертвите може да се усили “, продължи той.

През априлудар на друга гара умъртви повече от 50 души.

Украйна прекара сряда в отбелязване на своя годишен ден на независимоста, а Зеленски по-рано сподели, че Русия може да направи нещо " грубо ", с цел да наруши празненствата.

По-рано той упрекна силите на Москва, че са трансформирали Запорожката атомна централа във " военна зона ", която заплашва централата и хората в Европа, поставяйки света " на ръба на радиационната злополука ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели на същата среща, че " безсмислената война " може да тласне милиони хора в последна беднотия, както в Украйна, по този начин и отвън нея.

По целия свят през днешния ден имаше събирания на последователи по улиците, с цел да отбележат независимостта на Украйна.Световните водачи също се сплотиха в поддръжка на изпадналата в борба нация.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се появи в Киевна необявено посещаване, с цел да покаже поддръжката на страната си, като разгласи нова военна помощ в размер 63,5 милиона $.

Съобщения за поддръжка дойдоха от цялостен ​​свят: от Австралия, Германия, Финландия, Полша, Турция и др.Във Ватикана папа Франциск прикани за " съответни стъпки " за преустановяване на войната и попречване на риска от нуклеарна злополука в Запорожката атомна електроцентрала.

По улиците на Киев обаче беше релативно безшумно

Украйна забрани огромни събирания и събития заради опасения, че Русия може да се насочи към такива цивилен събирания.Това беше последвано от предизвестие от страна на Съединени американски щати всички техни жители да изоставен преди годишнината.

Някои въпреки всичко се събраха на улица Хрещатик, с цел да прегледат набора от пленени съветски танкове и бронирани машини, изложени вместо нормалния украински церемониал.

Между политическите си речи президентът Зеленски и брачната половинка му също участваха на възпоменателна гала за починалите бойци и цивилни във войната, като поставиха жълти и сини цветя на Стената на паметта на починалите бранители в Киев.

По-рано тази седмица украински публични лица дадоха първата си настояща информация за военните жертви от известно време - като споделиха, че близо 9000 бойци са били убити в шестмесечния спор, макар че това число не може да бъде без значение доказано.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР