Руски петролни компании с месеци не могат да получат плащанията

...
Руски петролни компании с месеци не могат да получат плащанията
Коментари Харесай

Банки бавят плащания към Русия за доставки на петрол

Руски петролни компании с месеци не могат да получат заплащанията за доставки на нефт, защото банки в Китай, Турция и Обединените арабски емирства бавят или стопират паричните преводи. Причината – опасения, че финансовите институции може да попаднат под глобите на Съединени американски щати. Това оповестяват източници от банковия и комерсиалния бранш, представени от „ Ройтерс ”. 

През последните седмици няколко банки са нараснали своите условия, с цел да извършат интервенции, подредени от клиентите им. Финансовите институции са почнали да изискват от своите клиенти писмени гаранции, че нито едно физическо лице или компания, взели участие в договорка, поради която се прави даден паричен трансфер, не попадат под глобите на Съединени американски щати. Това е довело до забавяния на заплащания, свързани с съветски петролни покупко-продажби, или даже до цялостната им анулация.

На този декор приходите на Кремъл понижават, което отслабва опциите на съветските управляващи да водят войната в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че „ съществуват проблеми с заплащанията ”. Той сподели това пред публицисти в отговор на въпрос дали са достоверни известията, че китайски банки забавят паричните преводи по покупко-продажби с нефт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР