Руски официален представител твърди, че президентът на страната Владимир Путин

...
Руски официален представител твърди, че президентът на страната Владимир Путин
Коментари Харесай

Песков: Нашият президент няма да загине в самолетна катастрофа

Руски формален представител твърди, че президентът на страната Владимир Путин няма да попадне в самолетна злополука, в случай че пътува с локален аероплан, заяви държавната осведомителна организация ТАСС, представена от Business Insider. 

„ Руският президент употребява вътрешни самолети. Това са доста надеждни транспортни средства “, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков приказва на брифинг за пресата, когато беше запитан за неотдавнашните авиационни катастрофи, които лишиха живота на иранския президент Ебрахим Раиси и вицепрезидента на Малави Саулос Чилима. Раиси е летял над Северозападен Иран, когато хеликоптерът му се разруши на 19 май. На борда на хеликоптера се намираха и външният министър на Иран, губернаторът на иранската провинция Източен Азербайджан и други публични лица. Никой не оцеля при смъртоносния случай. Чилима почина в самолетна злополука дружно с девет други пасажери във вторник. Президентът на Малави Лазарус Чаквера съобщи, че самолетът на Чилима е бил открит „ изцяло опустошен “ покрай рид в северната част на Малави.

Песков обаче съобщи, че сходни произшествия са малко евентуални с съветски самолети, поради строгите съветски стандарти за сигурност. 

Всички машини в нашата страна, които транспортират жители, също се поддържат на нужното равнище. В това отношение има доста строги стандарти, които, несъмнено, се съблюдават. Имаме контролни органи. Системата работи, увери Песков, представен от bTV.

Със сигурност Русия няма най-хубавите резултати във връзка с сигурността на полетите. През февруари Центърът за оценка на данните за произшествия на реактивни самолети (JACDEC) разкри, че случаите с сигурността на полетите в Русия са се нараснали повече от два пъти през миналата година - от 37 случая през 2022 година до 81 през 2023 година Проблемите с сигурността на полетите в съветската авиационна промишленост значително се дължат на осакатяващите стопански наказания, които Западът наложи след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година Тези ограничавания затрудняват съветските самолетни компании да поддържат самолетите си, защото не могат да купуват нови самолети или елементи.

Всъщност броят на случаите, свързани с сигурността на полетите в Русия, може да е доста по-голям, споделя създателят и основен изпълнителен шеф на JACDEC Ян-Арвед Рихтер.

Тези числа отразяват единствено случаите, които са станали обществено притежание. Все още има тъмна цифра на недекларирани произшествия, сподели Рихтер пред The Telegraph през февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР