Руски обстрел уби 81-годишна жена в двора на дома й

...
Руски обстрел уби 81-годишна жена в двора на дома й
Коментари Харесай

Още 2 убити, докато руската артилерия продължава да обстрелва Херсонска област в Южна Украйна

Руски обстрел умъртви 81-годишна жена в двора на дома й и 60-годишен годишен мъж в региона на Херсон в южната част на Украйна

От ХАННА АРХИРОВА Associated Press 2 ноември 2023 година, 8:32 ч.

КИЕВ, Украйна -- Руски обстрел умъртви 81- годишна жена в двора на дома си и 60-годишен мъж в региона на Херсон в Южна Украйна в четвъртък, оповестиха локалните управляващи. Смъртните случаи бяха последните цивилни жертви при неотдавнашното интензивно бомбардиране на фронтовата зона от Москва.

Херсон е стратегически боен район, ситуиран на река Днепър покрай устието на Черно море. Непотвърдени отчети споделят, че атакуващите украински войски са се укрепили от страната на реката, следена от Русия, по време на траялата месеци контраатака на Киев.

Двамата цивилни починаха, когато съветската артилерия нападна Херсон район села, съгласно губернатора Александър Прокудин. Други четирима бяха ранени при ударите, които също нанесоха вреди на жилищни и публични здания, оповестиха управляващите.

В сряда един човек почина при съветски обстрел, който аргументи огромни вреди в едноименната столица на област Херсон. Прокудин го назова „ апокалиптична сцена “.

91-годишна локална жена беше убита в жилището си предишния уикенд в това, което Прокудин разказа като „ отблъскващ “ нощен бараж.

Херсонският район е основна врата към Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година и в този момент е дом на доста военни логистични интервенции на Москва и тилови хранилища за доставяне.

Украинските сили превзеха град Херсон предишния ноември след близо девет месеца съветска окупация след пълномащабното навлизане на Москва на 24 февруари 2022 година Силите на Кремъл се отдръпнаха през реката към източната страна на Днепър.

Развитието сложи града на южната фронтова линия и на милостта на съветските дронове и артилерийски офанзиви от другата страна на реката, които постоянно ориентирани към цивилни региони.

Настоящата контраатака, почнала преди четири месеца, до момента не е постигнала задачата на украинската войска да изтласка съветските сили от огромни региони. Войната в този момент наподобява настроена за още една зима на безсилие.

Но представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли изказванията на главнокомандващия на Украйна, че войната е стигнала до задънена улица. Генерал Валерий Залужний направи това наблюдаване пред The ​​Economist.

Русия твърдо преследва военните си цели, сподели Песков. „ Абсурдно е да се приказва за някаква вероятност за победа на киевския режим на бойното поле “, добави той. „ Колкото по-скоро киевският режим осъзнае това, толкоз по-рано ще се отворят някои други вероятности. “

Руските управляващи нормално употребяват термина „ киевски режим “, когато приказват на демократично определеното държавно управление на Украйна.

Украинските публични лица се стремят да запазят решаващата западна поддръжка, която страната получи по време на войната, даже когато интернационалното внимание е привлечено към опцията за войната Израел-Хамас се трансформира в по-широк спор в Близкия изток.

Украйна желае бързо да стане член на 27-членния Европейски съюз, макар че това процесът може да отнеме години, защото Киев подхваща дълъг лист от промени, изисквани от Брюксел.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Европейски Съюз в четвъртък да одобри по-гъвкав метод към приемане на нови членове.

„ Нашата съществена позиция, която донесох от Киев, е, че промяната на Европейски Съюз не би трябвало да взема (процеса на) разширение като пленник “, сподели Кулеба като той дойде на конференция в Берлин по отношение на бъдещото разширение на блока.

„ Трябва да намерим верния баланс сред процеса на реформиране на Европейския съюз и продължаването на разширението ”, сподели той.

___

Авторите на Асошиейтед прес Юрас Карманау в Талин, Естония, и Geir Moulson в Берлин способстваха за този отчет.

___

Следете отразяването на AP за война в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР