Руски обстрел срещу кола с доброволци от НПО Road to

...
Руски обстрел срещу кола с доброволци от НПО Road to
Коментари Харесай

Загинали и ранени чуждестранни хуманитарни работници при руски обстрел край Бахмут

Руски обстрел против кола с доброволци от Неправителствени организации Road to Relief за следващ път удостоверява, че войната в Украйна е покрай всеки, който цени човешкия живот и желае да спре терора.

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

" Този съветски обстрел още един път удостоверява какъв брой близо е войната против Украйна за всички по света, които в действителност ценят човешкия живот и които считат за общ честен дълг на човечеството да спре терора и да победи злото, сподели той . Към този миг е известно сигурно, че канадецът Антъни Игнат е погубен . За страдание, испанката Ема Игуал евентуално също е убита ", сподели Зеленски.

Още двама доброволци, ранени при офанзивата - германецът Рубен Мавик и шведът Йохан Матиас Тир, са изпратени в болница в Днепър.

Зеленски изрази съболезнования на фамилиите и околните на починалите авиационни служащи.

Неправителствената организация Road to Relief заяви по-рано, че четирима членове на нейния екип, които са напуснали Славянск и са пътували към село Иванивске покрай Бахмут, са били обстрелвани. Руските войски са стреляли по колата край Часов Яр. Вследствие на пряк удар колата се преобърнала и се запалила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР