Руски обстрел е предизвикал огромен пожар в химически завод в

...
Руски обстрел е предизвикал огромен пожар в химически завод в
Коментари Харесай

Жителка на Херсон: Разпространяват се лъжи за ужаса в града, ситуацията е спокойна

Руски обстрел е провокирал голям пожар в химически цех в Северодонецк.

Според Киев предприятието се употребява като леговище най-малко на 800 цивилни. А в завладения от Москва град Херсон десетки към този момент получиха съветски паспорти.

Северодонецк - стратегически значимият град към този момент дни наред е сцена на яростни бойни дейности. Според регионалния шеф бомбардировките от миналото денонощие са довели до пожар в химически цех, предава

По думите му пламъците са тръгнали след приключване на десетки тонове масло от развалени радиатори. Той разказва обстановката като сложна, само че под надзор.

Украинските управляващи пресмятат, че към 800 цивилни се крият в подземията на цех "Азот ". Но предприятието към момента е под украински надзор. Според специалисти това може да се трансформира в новия "Азовстал ".

Тежка е ситуацията и в Лисичанск.

И въпреки всичко, Украйна съобщи, че нейните сили са завзели региони от Русия в югоизточните области Херсон и Запорожие.

Президентът Владимир Зеленски още веднъж изиска повече оръжия, на фона на опасения, че бойците му остават без муниции. По думите му борбата в Северодонецк може да диктува изхода от войната в източната част на страната.

В същото време съветските окупационни управляващи в Южна Украйна че са почнали да раздават съветски паспорти на локалните поданици в два града - Херсон и Мелитопол.

"Разпространяват се клюки и неистини за ужаса в Херсон. Сега обстановката в града е спокойна ", съобщи жителка на града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР