Руски наемници от ЧВК Вагнер, сражаващи се на страната на

...
Руски наемници от ЧВК Вагнер, сражаващи се на страната на
Коментари Харесай

Тежко поражение на Вагнер в Африка, десетки руски бойци са убити при засада от бунтовници туареги

Руски наемници от ЧВК " Вагнер ", сражаващи се на страната на държавното управление на Мали, са попаднали в засада и десетки от тях са били убити. Сред убитите е и създателят обвързвания с съветската наемническа формация канал в Telegram Grey Zone, написа " Новая газета-Европа ", като се базира на собствен източник, съобщи Гласове.

Няколко съветски военни блогъри настояват, че минимум 20 членове на " Вагнер " са били убити при засада в северната част на Мали, покрай алжирската граница. Според източника на " Новая-Европа " са били убити към 25 наемници.

В обществените мрежи се популяризират видеоклипове, в които се виждат доста починали мъже, като част от тях са бели. Точният брой на убитите обаче към момента не е прочут. За разгрома на наемниците оповестява и Ройтерс, като се базира на изказване на туарегските бунтовници от Националното придвижване " Азауад ". Според съветски канали в Telegram измежду починалите е и създателят на канала Grey Zone (известен още като " Петстонтия ", военен позивни " Белий " ).

" В резултат на нахлуване от страна на една от групировките в Мали са убити чиновници на ЧВК " Вагнер ", движещи се в ескорт дружно с държавни войски. Някои от тях попаднаха в плен, откъдето към този момент започнаха да ги изтеглят - написа съветският боен блогър Семьон Пегов, прочут под псевдонима War Gonzo.

Смъртта на създателя на Grey Zone е доказан от източника на " Новая-Европа ": " Създателят на Grey Zone е бил на контракт в ЧВК, не са могли да им оказват помощ от небето поради пясъчна стихия. Някой е дал на бунтовниците информация за придвижването на конвоя. Вероятно това са локални поданици ", споделя той.

За смъртните починалите оповестяват също и Baza, както и съветските провоенни канали Departamente и " Архангел спецназа ". Руската пропагандистка и някогашна помощничка на ръководителя на Думата Вячеслав Володин Анастасия Кашеварова също написа, че в Мали има " доста починали и пленници " от ЧВК. " Това в действителност е правилно, в Мали има доста убити и пленени наши момчета, момчета от " Вагнер ". Попаднали са в засада. И тази обреченост си има и име, и фамилия, и прочут позивни, и даже звезда на Герой на Русия ", написа тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР