Руски милиардер е задържан под стража до 30 май по

...
Руски милиардер е задържан под стража до 30 май по
Коментари Харесай

Руски олигарх е в ареста за злоупотреба с държавни средства за строеж на стадион

Руски милиардер е арестуван под стража до 30 май по съмнение в корист с държавни средства за градежа в Калининград на стадион за Световното състезание по футбол, предадоха ТАСС и ДПА.

Зиявудин Магомедов е изправен пред съда в Москва по разнообразни обвинявания за вреди на обща стойност 2 милиарда рубли (около 35 милиона долара).

Според в. " Коммерсант " Магомедов е упрекнат в заграбване на 752 милиона рубли от стадиона в съветския ексклав Калининград на Балтийско море.

В постановлението на съда се отбелязва, че Магомедов е обвинен в осъществяване на тежко закононарушение, което е наказуемо с над 10 години отнемане от независимост.

Според съветското вътрешно министерство което е завело делото, Зиявудин Магомедов, брат му Магомед и ръководителят на взела участие в градежа на стадиона компания от концерна " Сумма " на Магомедов - Артур Максидов са арестувани за машинация и принадлежност към незаконна организация, направила корист с бюджетни средства в изключително огромни размери, в това число средства, отпуснати за градеж на инфраструктурни обекти.

Стадионът " Арена балтика " от дълго време е източник на безпокойствие с наближаването на Мондиала от 14 юни до 15 юли, а градежът му пострада от забавяния.

Миналата година няколко души от локалните управляващи бяха пратени в пандиза поради нередности при построяването на стадиона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР