Руски медии твърдят, че ракета е от Украйна е паднала

...
Руски медии твърдят, че ракета е от Украйна е паднала
Коментари Харесай

Руски медии: Точка-У уби 16 души в Донецк

Руски медии настояват, че ракета е от Украйна е паднала в Донецк и е умъртвила цивилни. 

Ракета " Точка-У " е била прихваната над град Донецк, оповестиха локалните управляващи от ДНР, представени от РИА " Новости " и ТАСС. Твърди се, че ракетата е украинска.

От отломките са починали 16 жители, 28 са ранените. Те са откарани в болничното заведение, а видеа в обществената мрежа демонстрират трупове на улицата. Сред ранените има и едно дете. 

Засега не се удостоверява информацията, че и измежду жертвите има деца, както твърдяха в началото локалните управляващи от ДНР в лицето на Денис Пушилин.

По-късно той посочи, че не се е задействал целият заряд на ракетата, който, по думите му, в случай че беше се взривил, нищо живо нямаше да остане в радиус от 500 метра.

Ракетата е паднала на ул. " Университетска ", която всекидневно е доста оживена и се намира близо до държавната постройка. Повечето жертви са били хора, чакащи да влязат в банков клон. Според ТАСС на опашката е имало десетки, най-вече пенсионери. Вижда се и изумен от осколките рейс на градския превоз. 

Местните управляващи от ДНР настояват, че ракетата е била с касетъчен заряд. Касетъчните муниции са неразрешени от Организация на обединените нации.

Градът през последните дни бе подложен на обстрел, а съгласно поданици на Донецк толкоз доста жертви не е имало от 2015 година, оповестява Първи канал на съветската телевизия.

Според локалната власт в Донецк от началото на военните дейности над града са били прихванати 15 ракети.

От украинска страна към момента няма формален коментар. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР