Руски лекар разкри кое причинява загуба на обоняние, един от

...
Руски лекар разкри кое причинява загуба на обоняние, един от
Коментари Харесай

Лекар разкри кое причинява загуба на обоняние

Руски доктор разкри кое предизвиква загуба на подушване, един от признаците на коронавирусната зараза.
" Намаляването на обонянието или загубата му може да бъде обвързвано с тютюнопушене и възрастови промени на организма. Има и по-опасни аргументи - от време на време може да се появи при признак на захарен диабет, някои невродегенеративни болести и тумори на мозъка или синусите ", казва  основният откривател на Централната клинична болница в Омск пред РИА Новости Никита Ломакин.
Според лекаря обонянието може да изостави човек за малко време и в случай че инцидентно вдиша отровни изпарения от химикали, в това число битови химикали.
Загубата на подушване или аносмия може да бъде признак на други болести, с изключение на ковид, да вземем за пример, може да се случи при захарен диабет, невродегенеративни болести или синузит.
" Да, загубата на подушване или аносмията може да бъде признак на други болести с изключение на COVID-19. Ако тя се комбинира с тежка хрема, настинка, болки в гърлото и задръстване на носа, най-вероятно е грип, ТОРС, риновирус. Загубата на подушване може да възникне при продължителен синузит в интервала на обостряне. Обонянието може да изчезне заради полипи в носа, пострадвания на костите и тъканите на носа ", сподели той.
" В епохата на пандемия от ковид обаче загубата на подушване е мотив на първо място да се подложите на тест за COVID-19 ", поучава лекарят, представен от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР