Руски космонавти откриха нови пукнатини в сегмент от Международната космическа

...
Руски космонавти откриха нови пукнатини в сегмент от Международната космическа
Коментари Харесай

Космонавти откриха пукнатини на Международната космическа станция

Руски космонавти откриха нови пукнатини в сегмент от Международната галактическа станция (МКС), заяви Ройтерс.

" Повърхностни пукнатини бяха открити на някои места в модула " Заря ", сподели Владимир Соловьов, основен инженер на ракетно-космическата корпорация " Енергия ", пред организация РИА Новости. " Това е неприятно и демонстрира, че пукнатините ще стартират да се популяризират с времето ", добави той, само че не посочи дали поради пукнатините изтича въздух.

Соловьов е казвал преди, че доста от оборудването на МКС стартира да остарява и е предупреждавал за " лавина " от повреди след 2025 година На МКС в последно време имаше серия от произшествия, съобщи Dariknews.bg.

Софтуерна щета и допустима липса на внимание, проявена от човек, изведоха станцията от надзор. Двигателите на новия модул " Наука " ненадейно се включиха няколко часа след скачването му и цялата станция промени курса си със седем души екипаж. Миналия месец Роскосмос заяви и за спад в налягането на модула " Звезда ", породено от приключване на въздух. В него живеят космонавтите. Роскосмос е заявявал, че ще взе участие в МКС до 2024 година и страната е подготвена животът на станцията да бъде продължен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР