Руски кораби откриха за първи път ракетен и артилерийски обстрел

...
Руски кораби откриха за първи път ракетен и артилерийски обстрел
Коментари Харесай

Руснаците обстрелват с ракети крайбрежието на Одеса. Жителите на града: Шокирани сме

Руски кораби откриха за първи път ракетен и артилерийски обстрел по украинския бряг в Одеска област в региона на село Тузла тази нощ. Това заяви в канала си в Телеграм съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко. По-рано медиите в Украйна оповестиха, че най-малко 14 съветски кораба се доближават към крайбрежието на Одеска област. 

" Цяла нощ бяхме в бомбоубежището. През цялата нощ сирени, паника, чувахме някакви ракети. Просто сме шокирани от тази нощ, в този момент децата легнаха да спят. Искам да ви кажа, че е ужасно, тъй като това е същинска война ", разказа в  " Денят стартира "  Александра, която е жителка на Одеса.

Тя е майка на двама сина, които също са се присъединили в защитата на Одеса, като строят част от отбранителната линия в града. " Има всичко в Одеса, не мога да кажа, че стоим без вода и без храна. Искам България, обичам България, само че към този миг оставаме в Украйна, добави Александра.

Мощни детонации са избухнали в Киев, Запорожие, Мариупол, Харков и още няколко украински града. През нощта са били задействани сирените в град Лвов, в западната част на Украйна, която до момента оставаше настрана от бойните дейности, само че украинските медии не оповестяват за гърмежи. Най-сериозна е обстановката в региона на обсадения град Мариупол. Руската войска се пробва да блокира достъпа до града от запад и от изток.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР