Руски изтребители Су-27 са участвали в учения за отблъскване на

...
Руски изтребители Су-27 са участвали в учения за отблъскване на
Коментари Харесай

Военни игри! Руски изтребители разиграха отблъскване на въздушна атака в Балтийско море

Руски изтребители Су-27 са взели участие в учения за отбиване на привиден въздушен удар по съветския ексклав Калининград, оповестяват " Ройтерс " и " Интерфакс ".

Ученията са се провели два дни, откакто Финландия разгласи, че има намерение да кандидатства за присъединение към НАТО, като се чака Швеция да последва образеца на скандинавската си съседка. Това ще докара до разширение на западния боен алианс, което съветският президент Владимир Путин имаше за цел да предотврати.

Пресслужбата на съветския Балтийски флот заяви, че изтребители Су-27 са " унищожили " самолетите на симулирания съперник по време на ученията.

Според отчета в ученията са взели участие над 10 екипажа на Су-27 на Балтийския флот.

По-рано през днешния ден Москва предизвести, че ще предприеме съответни защитни ограничения, в случай че НАТО разположи нуклеарни сили и инфраструктура по-близо до границата на Русия.

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко уточни, че Русия няма враждебни планове към Финландия и Швеция и не вижда " действителни " аргументи тези две страни да се причислят към НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР