Руски изтребители МиГ-31 е вдигнат във въздуха във връзка с

...
Руски изтребители МиГ-31 е вдигнат във въздуха във връзка с
Коментари Харесай

Руски изтребител МиГ-31 ескортирал разузнавателен US самолет над Тихия океан

Руски изтребители МиГ-31 е вдигнат във въздуха по отношение на приближаването на американски разследващ аероплан до границите на Русия над неутралните води на Тихия океан, оповестяват в съобота от Националния център за ръководство на защитата на РФ, предава

„ На 10 април 2021 година съветските устройства за надзор на въздушното пространство над неутралните води на Тихия океан откриха въздушна цел, приближаваща се до държавната граница на Руската федерация. За да разпознават въздушната цел и да предотвратят нарушаването на държавната граница на Руската федерация, е вдигнат изтребител МиГ-31 от дежурните сили на Противовъздушна отбрана на Източния боен окръг “, се споделя в известието.

Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушната цел като стратегически разследващ аероплан RC-135 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и го ескортира над Тихия океан.



„ След като задграничният боен аероплан се обърна от държавната граница на Руската федерация, съветският изтребител безвредно се върна в домашната си база “, отбелязва Руският народен център за надзор на защитата.

Той акцентира още, че полетът на съветския изтребител е изпълнен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство. „ Нарушения на държавната граница на Руската федерация не бяха разрешени “, се споделя в известието.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР