Руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над

...
Руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над
Коментари Харесай

Руски изтребител свали дрон на САЩ над Черно море

Руски изтребител смъкна безпилотен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море във вторник, откакто повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, съгласно американски чиновник, осведомен с случая, оповестява.

Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са работили над интернационалните води над Черно море, когато един от съветските самолети съзнателно е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, съгласно формалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е инсталирана на задната част на дрона, сподели служителят. Повредата на витлото принуди Съединени американски щати да смъкват Reaper в интернационалните води в Черно море.



Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват съветския аероплан, че е работил по " необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод ".

" Приблизително в 7:03 сутринта (централноевропейско време) един от съветските самолети Су-27 удари перката на MQ-9, което накара американските сили да смъкват MQ-9 в интернационалните води. Няколко пъти преди конфликта Су-27 изсипаха гориво и прелетяха пред MQ-9 по необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод. Този случай показва липса на подготвеност, като се изключи че е рисков и непрофесионален ", сподели в изказването военачалник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Б. Хекър, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушни сили на Африка.

Руски и американски самолети са работили над Черно море по време на войната, само че това е първото известно сходно взаимоотношение, евентуално рискова ескалация в сериозен миг от борбата.

Съединени американски щати експлоатират дронове Reaper над Черно море от преди началото на войната, употребявайки шпионските дронове за наблюдаване на региона.

Дроновете Reaper могат да летят на височина до 50 000 фута, съгласно Военновъздушни сили, и имат датчици и качества за събиране на разследваща информация и осъществяване на разузнаване за продължителни интервали от време, което ги прави идеална платформа за следене на придвижвания на бойното поле и в Черно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР