Руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над

...
Руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над
Коментари Харесай

Руски самолет се сблъска с американски дрон над Черно море

Руски изтребител смъкна безпилотен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море във вторник, откакто повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, съгласно американски чиновник, осведомен с случая, оповестява СиЕнЕн.

Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са работили над интернационалните води над Черно море , когато един от съветските самолети съзнателно е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, съгласно формалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е инсталирана на задната част на дрона, сподели служителят. Повредата на витлото принуди Съединени американски щати да смъкват Reaper в интернационалните води в Черно море.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват съветския аероплан, че е работил по " необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод ".

" Приблизително в 7:03 сутринта (централноевропейско време ) един от съветските самолети Су-27 удари перката на MQ-9 , което накара американските сили да смъкват MQ-9 в интернационалните води. Няколко пъти преди конфликта Су-27 изсипаха гориво и прелетяха пред MQ-9 по необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод. Този случай показва липса на подготвеност, като се изключи че е рисков и непрофесионален ", сподели в изказването военачалник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Б. Хекър, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушни сили на Африка.

Руски и американски самолети са работили над Черно море по време на войната, само че това е първото известно сходно взаимоотношение, евентуално рискова ескалация в сериозен миг от борбата .

Съединени американски щати експлоатират дронове Reaper над Черно море от преди началото на войната, употребявайки шпионските дронове за наблюдаване на региона .

Дроновете Reaper могат да летят на височина до 50 000 фута, съгласно Военновъздушни сили, и имат датчици и качества за събиране на разследваща информация и осъществяване на разузнаване за продължителни интервали от време, което ги прави идеална платформа за следене на придвижвания на бойното поле и в Черно море .
 С паника Украйна следи два кораба в Черно море
С паника Украйна следи два кораба в Черно море

Вагнеровците нападат по няколко посоки Бахмут
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР