Руски изтребител Су-35 е прехванал два стратегически бомбардировача В-52Н на

...
Руски изтребител Су-35 е прехванал два стратегически бомбардировача В-52Н на
Коментари Харесай

Руски изтребител Су-35 е прехванал два американски бомбардировача до границата на РФ

Руски изтребител Су-35 е прехванал два стратегически бомбардировача В-52Н на въоръжените сили на Съединени американски щати над Балтийско море, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" На 20 март 2023 година радарите за противовъздушна защита на силите на Западния боен окръг, дежурещи над Балтийско море, засякоха две въздушни цели, летящи в посока на държавната граница на Руската федерация. Целите бяха класифицирани като два стратегически бомбардировача B-52H на Военновъздушни сили на Съединени американски щати ", се споделя в изказване на съветското ведомство, оповестено в " Телеграм ".

Изтребителят Су-35 е бил вдигнат във въздуха, с цел да предотврати нарушение на съветското въздушно пространство.

" След като непознатите военни самолети се отдалечиха от държавната граница на Руската федерация, съветският изтребител се върна на летището, на което е основан ", прецизират от МО на РФ.

" Полетът на съветския изтребител е извършен при прецизно съблюдаване на интернационалните правила за потребление на въздушното пространство. Не е имало нарушаване на държавната граница на Руската федерация ", добавя съветското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР