Руски изтребител Су-30 е пресрещнал два изтребителя Dassault Mirage 2000

...
Руски изтребител Су-30 е пресрещнал два изтребителя Dassault Mirage 2000
Коментари Харесай

Русия вдига изтребители срещу военни самолети на Франция и Норвегия в Черно и Баренцово море

Руски изтребител Су-30 е пресрещнал два изтребителя Dassault Mirage 2000 и аероплан цистерна за зареждане във въздух на френските военновъздушни сили, които са се приближавали до съветската граница. Това оповестиха Южния боен окръг на Русия, представени от РТ.

Руските военни прецизират, че съветските радари са засекли въздушни цели, приближаващи се до съветската граница над неутралните води на Черно море по-рано през днешния ден.

" Изтребител Су-30 беше вдигнат във въздуха, с цел да разпознава задачите и да предотврати нелегално прекосяване на границата... Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушните цели като два тактически самолета Mirage 2000 и един танкер за презареждане с гориво S-135 на френските военновъздушни сили и ги ескортира над Черно море ", означиха от Южния боен окръг, наблягайки, че било предотвратено нелегално прекосяване на съветската граница.

Междувременно съветски изтребител МиГ-31 е пресрещнал патрулен аероплан " Орион " на норвежките военновъздушни сили над Баренцово море, който се бил движил към съветската граница, заяви Северния флот на Русия.

Според Северния флот над Баренцово море е била видяна въздушна цел, насочила се към съветската граница.

" За да се разпознава въздушната цел и да се предотврати нелегално прекосяване на държавната граница, беше вдигнат изтребител МиГ-31... Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушната цел като базов патрулен аероплан P-3C Orion на норвежките военновъздушни сили и го придружи над водите на Баренцово море ", прецизираха от Северния флот пред кореспонденти.

След като задграничният боен аероплан се е отдалечил от съветската граница, изтребителят МиГ-31 се е завърнал в базата си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР