Руски изтребител Су-27 прихвана три американски и британски разузнавателни самолета

...
Руски изтребител Су-27 прихвана три американски и британски разузнавателни самолета
Коментари Харесай

Екшън: Руски изтребител прихвана американски и британски самолети над Черно море

Руски изтребител Су-27 прихвана три американски и английски разследващи самолета над Черно море, което е втори подобен случай покрай съветските граници през миналия ден, заяви съветското министерство на защитата.

По-рано в понеделник беше обявено, че изтребител Су-27SM е ескортирал разследващ аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Балтийско море.

"На 17 август 2020 година устройство за надзор на съветското въздушно пространство засече три въздушни цели, приближаващи се към съветската държавна граница над неутралните води на Черно море. За идентифициране на въздушни цели и попречване на нарушаването на съветската държавна граница “ се задействал изтребител Су-27 от сили за въздушна защита на Южния боен окръг ", се споделя в известието.

Екипажът на съветския изтребител от безвредно разстояние дефинира въздушните цели като стратегически разследващ аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати RC-135, патрулен аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати R-8A Poseidon и разследващ аероплан на Кралските Военновъздушни сили R-1 Sentinel.

"След завой на задгранични военни самолети от държавната граница на Русия, съветският изтребител се върна в базата. Целият полет на съветския изтребител Су-27 се организира строго в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство, " гласи изказването, представено от БГНЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР