Руски изтребител се сблъска с американски разузнавателен дрон. Инцидентът е

...
Руски изтребител се сблъска с американски разузнавателен дрон. Инцидентът е
Коментари Харесай

Руски изтребители се сблъскаха с американски разузнавателен дрон над Черно море

Руски изтребител се сблъска с американски разследващ дрон. Инцидентът е станал над Черно море, оповестява Би Би Си, базирайки се на информация от Пентагона. 

 

Американските военни показват, че поради конфликта дронът MQ-9 Reaper е трябвало да бъде свален. В изказване Вашингтон показва, че безпилотният летателен уред е правил рутинна интервенция в интернационално въздушно пространство, когато два съветски изтребителя Су-29 са се пробвали да го прихванат. 

 

От Пентагона показват, че " това непрофесионално и не изключително безвредно деяние от страна на Русия " е причина за конфликта на съветския изтребител и дрона. Американските военни допълват, че ще продължат, дружно със своите съдружници, интервенциите в региона. 

Два съветски самолета Су-27 направиха небезопасно и непрофесионално прехващане с безпилотен аероплан MQ-9 за разузнаване и наблюдаване на военновъздушните сили на САЩ в интернационалното въздушно пространство над Черно море.

 

Това съобщи Европейското командване на Съединени американски щати (USEUCOM), което дава отговор за военните интервенции на Съединени американски щати в Европа, елементи от Азия и Близкия изток, Северния ледовит и Атлантическия океан. 

 

Малко по-късно държавната съветска организация ТАСС заяви следното: " Съединени американски щати оповестиха, че съветският изтребител Су-27 е прихванал американски дрон над Черно море ". Те представен известието на Европейското командване на Съединени американски щати.

 

Около 7:03 ч. (централноевропейско време) един от съветските самолети Су-27 е блъснал витлото на MQ-9. Заради това Съединени американски щати са били принудени да смъкват дрона в интернационалните води. Няколко пъти преди сблъсъка Су-27 са изсипали гориво и прелетяха пред MQ-9 по необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод, изясняват от USEUCOM

Този случай показва липса на подготвеност, като се изключи че е рисков и непрофесионален, допълват оттова. 
 
„ Нашият MQ-9 извършваше рутинни интервенции в интернационалното въздушно пространство, когато беше прихванат и ударен от съветски аероплан, което докара до злополука и цялостна загуба на MQ-9 “, сподели военачалник от Военновъздушните сили на Съединени американски щати Джеймс Б. Хекър, командващ Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка.

 

„ Всъщност този небезопасен и непрофесионален акт на руснаците съвсем аргументи злополуката на двата самолета “, добавя той. 

Хекър показва, че Съединени американски щати и съюзническите самолети ще продължат да оперират в интернационалното въздушно пространство и приканват руснаците да се държат професионално и безвредно.

 

Няколко часа по-късно Министерството на защитата в Русия излезе с позиция, като заяви, че в региона на полуостров Крим контролът на въздушното пространство на съветските военновъздушни сили е записал полет на американски безпилотен летателен уред MQ-9 в посока държавната граница на Руската федерация.

 

„ Полетът на безпилотния летателен уред е осъществен с изключени транспондери, нарушавайки границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство, открит за осъществяване на специфична военна интервенция, обявени на всички ползватели на интернационалните въздушно пространство и оповестени в сходство с интернационалните стандарти “, пишат оттова.

 

За идентифициране на нарушителя във въздуха са вдигнати бойци от дежурните сили на Противовъздушна отбрана, изясняват от съветското министерство.
Допълнват, че вследствие на внезапно маневриране към 9.30 (московско време) безпилотният летателен уред MQ-9 излязъл в неконтролиран полет със загуба на височина и се сблъскал с водната повърхнина.

Този случай следва модел на рискови дейности на съветски водачи, до момента в който взаимодействат със самолети на Съединени американски щати и съдружниците над интернационалното въздушно пространство, в това число над Черно море. Агресивните дейности на съветския екипаж са рискови и могат да доведат до неверни калкулации и непреднамерена ескалация.

 

Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушните сили на Африка рутинно летят със самолети в цяла Европа над суверенна територия и в цялото интернационално въздушно пространство в съгласуваност с използваните закони на приемащата страна и интернационалните закони. С цел подсилване на груповата европейска защита и сигурност, тези задачи поддържат националните цели на съдружниците, сътрудниците и Съединени американски щати.

 

USEUCOM се състои от повече от 64 000 военни и цивилни чиновници и работи в тясно съдействие със съдружниците и сътрудниците на НАТО. Командването е едно от двете предни ситуирани на Съединени американски щати географски бойни командвания със седалище в Щутгарт, Германия.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР