Руски изтребител е свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ

...
Руски изтребител е свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ
Коментари Харесай

Су-27 е свалил американски дрон над Черно море, Русия твърди, че дронът е паднал сам

Руски изтребител е смъкна безпилотен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море във вторник, откакто повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, съгласно американски чиновник, осведомен с случая, оповестява СиЕнЕн.

Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са работили над интернационалните води над Черно море, когато един от съветските самолети съзнателно е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, съгласно формалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е инсталирана на задната част на дрона, сподели служителят. Повредата на витлото принуди Съединени американски щати да смъкват Reaper в интернационалните води в Черно море.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват съветския аероплан, че е работил по " необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод ".

" Приблизително в 7:03 сутринта (централноевропейско време) един от съветските самолети Су-27 удари перката на MQ-9, което накара американските сили да смъкват MQ-9 в интернационалните води. Няколко пъти преди конфликта Су-27 изсипаха гориво и прелетяха пред MQ-9 по необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод. Този случай показва липса на подготвеност, като се изключи че е рисков и непрофесионален ", сподели в изказването военачалник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Б. Хекър, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушни сили на Африка.

" Нашият аероплан MQ-9 извършваше рутинни интервенции в интернационалното въздушно пространство, когато беше прихванат и ударен от съветски аероплан, което докара до злополука и цялостна загуба на MQ-9. Всъщност този небезопасен и непрофесионален акт на руснаците съвсем аргументи злополуката и на двата самолета. "

Руското МО: Дронът е паднал самичък без контакт с нашите изтребители

Средствата за ръководство на съветските военновъздушни сили са засекли сутринта полет на американски безпилотен аероплан MQ-9 по посока на съветската държавна граница. Това декларира съветското министерство на защитата като известие, откакто стана ясно за случая над Черно море. Дежурни изтребители от силите за противовъздушна защита бяха вдигнати във въздуха, с цел да разпознават нарушителя над водите на Черно море.

Руските изтребители не са употребявали бордови оръжия и не са влезнали в контакт с обекта, заяви съветското министерство.

Поради неочаквана маневра американският дрон е минал в неконтролируем полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина, е версията на съветското МО.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР