Руски изтребител е съпроводил американски бомбардировач B-52H, когато е наближил

...
Руски изтребител е съпроводил американски бомбардировач B-52H, когато е наближил
Коментари Харесай

Руски изтребител пресреща бомбардировач на САЩ над Черно море

Руски изтребител е съпроводил американски бомбардировач B-52H , когато е наближил границата на Русия в Черно море , оповестяват от съветското военно министерство.

Това е станало още на 19 октомври, само че се оповестява едвам през днешния ден. Първо, когато се доближил до акваторията на Черно море, B-52H е бил съпроводен от съветски средства за надзор на въздушното пространство.

Когато американският аероплан се е доближил до съветската държавна граница, той е бил пресрещнат от Су-27, който го е съпровождал " по време на целия му полет по границата на териториалните води на Русия на разстояние към 70 км от него ".

След като извършил задачата, Су-27 се върнал в базата си в Крим.

17:20 мск.#Boeing B-52H 61-0010, позывной #AFKAI12, подлетает к Крыму
По-рано командването на американските въоръжени сили на Съединени американски щати в Европа заяви, че два стратегически бомбардировача B-52H Stratofrotress са направили подготвителен полет над Черно море като част от " интеграция и подготовка за съдействие с европейските съдружници и сътрудници ".

В същото време съгласно профилирания мониторингов уебсайт за следене на полети PlaneRadar, един от самолетите се е доближил до Крим и е симулирал бомбардировка .

От Европейското командване на Съединени американски щати прецизираха, че B-52H са провели взаимни подготвителни полети с бойни изтребители на Украйна, Грузия и Румъния .

Уточнява се, че на 10 октомври американските военновъздушни сили са разположили четири бомбардировача B-52H в английската военновъздушна база Феърфорд.

Това не е първият случай на появяване на американски бомбардировач край съветските граници. През март един B-52H няколко пъти симулира бомбардировки против базата на Балтийския флот на Русия, а други два прелетяха над Калининградска област. Заради тези полети съветските военни на няколко пъти подвигаха изтребители.

Както означи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, появяването на американски бомбардировачи покрай съветските граници основава в допълнение напрежение . Руското военно министерство неведнъж е призовавало Пентагона да се откаже от сходни интервенции, само че той отхвърли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР