Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон

...
Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон
Коментари Харесай

Руски изтребител стреля с ракети по американски дрон над Сирия

Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон над Сирия и е изстрелял ракети против него, като му е нанесъл повреди , оповестява " Ройтерс ".

Случаят е от неделя.

Командирът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати генерал-лейтенант Алекс Гринкевич съобщи, че опитът на Русия да смъкна дрона MQ-9 Reaper е станал единствено седмица, откакто съветски изтребител е прелетял рисково покрай американски разследващ аероплан, застрашавайки живота на четиримата американски членове на екипажа.

" Една от съветските ракети удари американския дрон, повреждайки съществено витлото му " , регистрира той. " Призоваваме съветските сили в Сирия да сложат неотложен завършек на това неразумно, непровокирано и непрофесионално държание ".
 Русия установи нови нарушавания над Сирия
Русия установи нови нарушавания над Сирия

Изтребители F-16 и Rafal, както и дронове на западната коалиция

Гринкевич съобщи, че един от членовете на екипажа, ръководещ отдалечено дрона, е съумял да го задържи във въздуха и го е върнал назад в базата му.

Това е следващият случай от срещи сред съветски изтребители и американски дронове над Сирия. Във всички случаи, като се изключи един от преди седмица, американските летателни апарати са дронове MQ-9. Във въпросната неделя обаче съветският Су-35 се е доближил до американски аероплан за наблюдаване MC-12 с екипаж , като го е принудил да премине през турбулентната вълна.

Тогава американски чиновници дефинираха случая като забележителна ескалация в поредицата от срещи във въздуха сред американски и съветски самолети, който е можело да докара до случай или загуба на живот. Те обявиха че съветският ход е попречил на способността на членовете на екипажа да ръководят безвредно своя аероплан.

През последните седмици Съединени американски щати настояват, че  на американски дронове MQ-9 да извършват задачи против групировката " Ислямска страна ", най-вече в Западна Сирия.
 Русия записва над 20 нарушавания над Сирия
Русия записва над 20 нарушавания над Сирия

От американски дронове, изтребители F-16 и Rafal

В доста случаи през последните три седмици съветски изтребители са прелитали рисково покрай американските дронове, изстрелвайки ракети и принуждавайки дроновете да подхващат маневри за отбягване.

Американски и съветски военнослужещи поддържат редовка връзка по телефонна линия за отбягване на спор, като изрозяват митинг против дейностите на отсрещната страна.

В Сирия непрекъснато са ситуирани към 900 американски военнослужещи, а други са приходящи за осъществяване на задачи, ориентирани против бойци от ИДИЛ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР