Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон

...
Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон
Коментари Харесай

Руски изтребител е изстрелял сигнални ракети по американски дрон над Сирия и го е повредил

Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон над Сирия и е изстрелял сигнални ракети, които са блъснали летателния уред на Съединени американски щати и са го развалили, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на американските военни.

Според почитан пълководец на Военновъздушните сили на Съединени американски щати дейностите на екипажа на съветския изтребител са били опит да смъкват дрона ЕмКю-9 Рийпър (MQ-9 Reaper). Това става едвам седмица, откакто изтребител на Русия прелетя рисково покрай американски аероплан за наблюдаване с екипаж в района, застрашавайки живота на четиримата членове на екипажа.

" Една от съветските сигнални ракети удари американския дрон ЕмКю-9, като съществено повреди витлото му ", сподели в изказване генерал-лейтенант Алекс Гринкевич, който управлява централното ръководство на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. " Призоваваме съветските сили в Сирия неотложно да прекратят това неразумно, непровокирано и непрофесионално държание ", добави той.

Според Гринкевич един от членовете на екипажа, управлявал дрона отдалечено, е съумял да го задържи във въздуха и го е върнал в базата му.

По думите на публични американски представители напоследък съветски изтребители неведнъж се доближавали рисково покрай американски дронове ЕмКю-9, които извършват задачи против групировката " Ислямска страна ", най-вече в Западна Сирия. През последните три седмици тези проблеми зачестиха и съветски изтребители неведнъж са прелитали в рискова непосредственост до американски ЕмКю-9 Рийпър, като са изстрелвали сигнални ракети и са принуждавали дроновете да подхващат заобиколни маневри, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР