Руски източници твърдят, че украинските сили са нанесли ракетен удар

...
Руски източници твърдят, че украинските сили са нанесли ракетен удар
Коментари Харесай

ISW: Украйна е ударила руски военен щаб в района на Днепър

Руски източници настояват, че украинските сили са нанесли ракетен удар по съветските сили " Днепър " в Херсонска област на 1 ноември.

Известен съветски боен блогър твърди, че украинските сили са изстреляли крилати ракети " Сторм Шадоу " и противокорабни ракети " Нептун ", ориентирани към Стрилкове, Херсонска област, и съветската противовъздушна защита е прихванала единствено половината от ракетите.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Множество съветски източници настояват, че генерал-полковник Михаил Теплински, неотдавна назначен за пълководец на съветската формация " Днепър ", настояща в Херсонско направление, не е потърпевш.

Руската опозиционна медия " Астра " заяви, че четири украински ракети са поразили почивната база " Аура " край Стрилкове, която служи за щаб на съветската формация " Днепър " .

Наскоро украинските сили напреднаха край Бахмут и продължиха настъпателните интервенции в западната част на Запорожка област на 2 ноември. Геолокационни фрагменти, оповестени на 1 ноември, демонстрират, че украинските сили са напреднали още по-североизточно от железопътната линия край Клишчиевка (на 7 км югозападно от Бахмут).

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции в посока Бахмут и Мелитопол (Западна Запорожка област).

Реакцията на съветското осведомително пространство на изявлението и есето на украинския главнокомандващ военачалник Валерий Залужний от 1 ноември за актуалната оперативна конюнктура в Украйна беше относително приглушена. Няколко съветски източника просто обобщиха тезите на Залужний, до момента в който други допуснаха, че Залужний признава най-вече превъзходството на военната тактика от руската ера над доктрината на НАТО .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази противоречие със заключенията на Залужний и съобщи, че войната не е достигнала " задънена улица ".

Южнокорейски публични лица оповестиха, че Северна Корея сякаш усилва прехвърлянето на оръжия и муниции за Русия и че досега е доставила над един милион артилерийски снаряда.

Южнокорейският народен представител Ю Санг-бум съобщи пред кореспонденти, че съгласно южнокорейската Национална разследваща работа от август 2023 година насам е имало към 10 доставки на оръжия от Северна Корея за Русия - общо към един милион артилерийски снаряда .

Ю добави, че Северна Корея също по този начин е изпратила съветници в Русия, които да направляват руснаците за потреблението на боеприпасите. Южнокорейската осведомителна организация Йонхап заяви, че южнокорейският Обединен комитет на началник-щабовете (ОКС) е пресметнал, че Северна Корея е изпратила към 2000 контейнера с военно съоръжение и муниции от североизточното си пристанище Раджин до Владивосток в съветския Далечен изток.
 Русия удари с ирански дронове по цивилен цели в Харков
Русия удари с ирански дронове по цивилен цели в Харков

Въздушна паника е оповестена в съвсем цяла Украйна

Според изчисленията на Yonhap в тези контейнери могат да бъдат пренесени 200 000 122-милиметрови артилерийски снаряда или над един милион 152-милиметрови снаряда. Yonhap заяви, че Северна Корея може да е доставила и други оръжия на Русия, в това число муниции за танкове от серия Т, противотанкови управляеми ракети, ракетни установки, пушки и картечници, а евентуално и балистични ракети с дребен обхват .

Високопоставен южнокорейски боен чиновник означи, че севернокорейската морска търговия с Русия се е нараснала през август преди пътуването на севернокорейския деспот Ким Чен Ун до Русия през септември.

Експертът също по този начин означи, че Русия може да обмисли даването на Северна Корея на софтуерна поддръжка за военни спътници, нуклеарни оръжия, изтребители и системи за противовъздушна защита.

Съобщава се, че групата " Вагнер " възнамерява да даде на " Хизбула " системи за противовъздушна защита " Панцир-С1 ". На 2 ноември Wall Street Journal заяви, че американски публични лица са декларирали, че съгласно разследващи данни Wagner възнамерява да даде на подкрепяната от Иран ливанска Хизбула съветски ракетни системи за противовъздушна защита " Панцир-С1 ".
 TIME: Разчистването на украинските мини ще отнеме 757 години
TIME: Разчистването на украинските мини ще отнеме 757 години

Огромните минни полета освен забавиха военната контраатака

Съобщава се, че съветското Министерство на защитата (МО) се е пробвало да подчини интервенциите на Вагнер в чужбина, в това число в Близкия изток.

Напоследък Русия и Иран ускоряват военно-техническите си връзки; Иран е дал на Русия безпилотни самолети " Шахед 136/131 " и вътрешни индустриални мощности за " Шахед ", а Русия, както се оповестява, е предоставила на Иран модернизиран програмен продукт за наблюдаване и кибернетични оръжия и е дала обещание на Иран самолети Су-35.

Служител на Държавната дума на Русия се опита да опровергае продължаващите изказвания, че Росгвардия ще погълне структурно частната военна компания (ЧВК) " Вагнер груп ", вместо да наема самостоятелно някогашни чиновници на " Вагнер ". Ръководителят на комисията по осведомителна политика на Държавната дума на Русия Александър Хинщайн отхвърли на 1 ноември изказванията, че частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " е структурно интегрирана в Росгвардия като ЧВК и набира личен състав за Росгвардия.

Хинщейн твърди, че единствено някогашни бойци на Вагнер, а не цялата ЧВК, могат да подписват самостоятелни контракти с Росгвардия и че Росгвардия не може да интегрира структурно ЧВК. Хинщайн евентуално е дал отговор на изказване на инструктор на Вагнер, прочут под псевдонима " Брест ", който твърди, че ЧВК на Вагнер публично ще стане част от Росгвардия.
 АП: Северна Корея е доставила няколко вида ракети на Русия
АП: Северна Корея е доставила няколко вида ракети на Русия

Доставките ще стигнат за два месеца на Кремъл

Отказът на Хинщейн опонира на предходни съветски изказвания, че Росгвардия е разрешила на личния състав на Вагнер да подпише самостоятелни и групови съглашения с Росгвардия " като гаранция, че [Вагнер] няма да бъде " раздран " .

Отричането на Хинщайн контрастира и с изказванията на командира на силите на Спецназ " Ахмат " Апти Алаудинов, че някогашни бойци на Вагнер се причисляват към силите на Рогвардия " Ахмат ", с цел да последват някогашните си командири.

Руски източници оповестяват, че някогашни чиновници на " Вагнер " са основали собствен личен отряд " Камертон ", зависещ на силите на Спецназ " Ахмат ", който скоро ще бъде изпратен на неуточнена фронтова линия в Украйна.

Избрани съветски военни блогъри упрекват чеченските управляващи и Спецназ " Ахмат ", че се пробват да очернят и цензурират военни блогъри, които подлагат на критика интеграцията на " Вагнер " в Росгвардия.

Някои военни блогъри настояват, че имат негативно мнение за прехвърлянето на " Вагнер " в Росгвардия и че бойците на " Вагнер " е можело да се причислят към други структури за сигурност, като непосредствено подлагат на критика характера на шефа на Росгвардия армейски военачалник Виктор Золотов.

Свързан с " Вагнер " боен блогър ускори изказванията, че прочут съветски боен блогър е влезнал в спречкване с " хората за връзки с обществеността " на " Ахмат " и Кадиров, откакто боен блогър е подлагал на критика прехвърлянето на " Вагнер " в частите на " Ахмат " .

Руските военни блогъри настояват, че хората на Кадиров са почнали да популяризират клюки за военния блогър и са предложили пари на каналите в Телеграм в подмяна на препубликуване на уличаващи доказателства против военния блогър.
 Вагнер може да даде на Хизбула системи за Противовъздушна отбрана
Вагнер може да даде на Хизбула системи за Противовъздушна отбрана

Разговорите сред тях по тематиката будят безпокойствие

Изглежда, че съветските управляващи се стремят към лимитирани санкции за антисемитските протести в Република Дагестан от 29 октомври, които няколко съветски публични лица и съветски държавни медии нарекоха " погроми ".

Към 1 ноември съветските управляващи са арестували 15 лица по отношение на безредиците на летището в Махачкала, а на 1 ноември ръководителят на Република Дагестан Сергей Меликов съобщи, че е уволнил административния началник на Батирханов, Дагестан, за присъединяване в безредиците .

Кремълската пресслужба на ТАСС перифразира изказването на Меликов, че единствено тези, които са протегнали ръка на живота на полицейските чиновници, и тези, които са инициирали погрома, ще бъдат подложени на законово наказване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 2 ноември, че Кремъл поддържа метода на Меликов за наказване единствено на определени участници в протестите .
 И медици от
И медици от " Вагнер " са се трансферирали в " Ахмат "

Това заяви ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров

Ръководителят на Духовното ръководство на Република Татарстан Камил Самигулин по-рано на 1 ноември прикани съветските управляващи да проявят благосклонност към тези, които са се поддали на " провокацията " в Дагестан, защото се твърди, че външни сили са организирали безредиците.

Самигуллин също по този начин назова протестите " погроми " и прикани мюсюлманите в Русия да не атакуват евреи.

Съобщава се, че на 1 ноември Telegram е блокирал още два канала, които също са подстрекавали към антисемитски безредици в Дагестан, откакто е премахнал канала на Telegram, който в началото е разпространявал клюки, провокирали размириците .

Избрани съветски ултранационалисти разкритикуваха апелите за благосклонност и предизвестиха, че дагестанските водачи на публичното мнение ще ескалират напрежението в Дагестан при неналичието на надзор от страна на Кремъл върху осведомителното пространство там.

Руското управление евентуално заобикаля по-широки санкции за антисемитизъм в Северен Кавказ от опасения, че те ще разпалят недоволството към Кремъл .

След протестите от 29 октомври съветските публични лица риторично алармират за поддръжка в битката с антисемитските дейности, само че евентуално не са съумели да убедят вътрешните и интернационалните гласоподаватели в способността на Русия да отбрани евреите в Русия.

На 2 ноември представителят на съветското Министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова осъди израелските предизвестия за пътешестване в Северен Кавказ като " антируски " дейности и съобщи, че съветските управляващи на всички равнища са се справили в задоволителна степен със събитията в Дагестан .

Руските управляващи в други елементи на Северен Кавказ показаха угриженост по отношение на опцията за сходни протести. На 1 ноември администрацията на град Сунжи в Република Ингушетия разгласи, че съветските управляващи ще засилят защитата на летище Магас след разпространяването на клюки за идването на полет, евентуално от Израел, през нощта на 1 ноември.

Руският държавен вестник " Известия " заяви на 1 ноември, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) е задържала неизяснен брой мъже в Република Ингушетия , които са организирали проява на летище Магас през нощта на 30 октомври.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР