Руски и китайски стратегически военни самолети, включително бомбардировачи Туполев-95 с

...
Руски и китайски стратегически военни самолети, включително бомбардировачи Туполев-95 с
Коментари Харесай

Руски и китайски военни самолети патрулираха над Тихия океан


Руски и китайски стратегически военни самолети, в това число бомбардировачи Туполев-95 с огромен обхват на деяние, направиха взаимно наблюдаване над Японско и Източнокитайско море, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

По-рано южнокорейската войска заяви, че е задействала изтребители, защото два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли в нейната зона за въздушна защита.

Руското министерство на защитата съобщи, че „ на избрани стадии от маршрута стратегическите ракетоносци са били придружавани от изтребители на непознати страни “.

Според него съветските и китайските самолети „ са работили в строго сходство с наредбите на интернационалното право " и не е било нарушено непознато въздушно пространство.

За първи път съветски и китайски военни самолети кацат на летища на други страни в границите на взаимно въздушно наблюдаване, съобщи министерството.

Учението е част от поредност взаимни учения, които имат за цел да показват възходящото военно съдействие сред Москва и Пекин, които са изправени пред напрежение със Съединени американски щати, написа Асошиейтед прес.

Туполев Ту-95, прочут на НАТО като „ Мечка “, дружно с Ту-160, е гръбнакът на съветските нуклеарни сили за въздушно нахлуване с огромен обхват. Той е планиран да хвърля нуклеарни бомби върху Съединени американски щати по време на Студената война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР