Руски и беларуски спортисти няма да бъдат допуснати да участват

...
Руски и беларуски спортисти няма да бъдат допуснати да участват
Коментари Харесай

Без руски и беларуски спортисти на откриването на Олимпиадата в Париж

Руски и беларуски спортисти няма да бъдат позволени да вземат участие в церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, съобщи във вторник Международният олимпийски комитет (МОК), представен от " Ройтерс ".

МОК постанови предходната година, че на съветски и беларуски спортисти ще бъде разрешено да вземат участие в Игрите като неутрални спортисти , без съпътстващ народен байрак или химн. Във вторник Комисията очерта набор от правила за неутрални спортисти.

По време на церемонията по откриването през юли лодки, представляващи всяка национална делегация, ще плават по река Сена, отбелязвайки първия път, когато церемонията ще се организира отвън стадион. Но неутралните спортисти " няма да вземат участие в парада на тимовете по време на церемонията по откриването, защото те са самостоятелни спортисти ", сподели МОК.

" Но ще им бъде предоставена опция да присъстват на събитието ", добави комисията.

МОК съобщи, че чака 36 съветски спортисти и 22 беларуси да се класират за Олимпийските игри в Париж. Спортисти, които " интензивно поддържат войната " против Украйна или са наети с военни или служби за сигурност, нямат право да се състезават.

МОК сподели, че ще реши " на по-късен стадий " дали да разреши на неутрални спортисти да вземат участие в церемонията по закриването.

Миналия октомври МОК забрани Руския олимпийски комитет за нарушение на Олимпийската харта, като изиска районни спортни организации в четири окупирани области на Украйна.
 МОК упрекна Русия в безсрамен опит да политизира спорта
МОК упрекна Русия в безсрамен опит да политизира спорта

Заради желанието ѝ да организира " Игри на другарството "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР