Руски хеликоптер Ми-8 е паднал в морето край Шпицберген, Норвегия.

...
Руски хеликоптер Ми-8 е паднал в морето край Шпицберген, Норвегия.
Коментари Харесай

Четири кораба издирват паднал руски хеликоптер край Норвегия

Руски хеликоптер Ми-8 е паднал в морето край Шпицберген, Норвегия. На борда има осем души, трима водачи и пет пасажери, орис им към момента е незнайна, оповестява ТАСС.

В търсенето на хеликоптера покрай норвежкия архипелаг Свалбард са се присъединили и четири кораба , в това число и транспортен съд на компанията " Арктикгол ". Авиокомпанията " Конверс Авиа " е удостоверила, че има повреда с техен вертолет.

" Хеликоптерът принадлежи на нашата компания, не можем да потвърдим информацията, че той се разрушил макар че няма връзка с него. Операция по търсене и избавяне се прави от Норвегия и включва хеликоптер и избавителен транспортен съд " , разяснява генералният шеф на самолетната компания Дмитрий Желязков.

" Конверс Авиа " оповестява, че Ми-8 е механически благонадежден и " приспособен за полети в северните региони ". Според Желязков полетът се извършва от умел екипаж, който познава особеностите на полетите до Шпицберген.

Според непотвърдена информация, пасажерите са миньори на компанията " Арктикгол ". Руските служби за незабавна помощ също удостоверяват, че Ми-8 е липсващ от радара в 15:45 часа московско време.

Два хеликоптера със спасители на борда са изпратени на мястото на хипотетичното изгубване на хеликоптера. " Организирано е съдействие със взаимния център за избавяне и съгласуваност на Норвегия ", оповестяват службите за незабавна помощ в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР