Руски граничар е бил убит при престрелка, която е започнала,

...
Руски граничар е бил убит при престрелка, която е започнала,
Коментари Харесай

Руски граничар беше убит при опит на двама души да влязат нелегално в Украйна

Руски граничар е бил погубен при престрелка, която е почнала, откакто двама неидентифицирани въоръжени мъже са пробвали да влязат в Украйна от съветската страна на границата. Това оповестиха съветските служби за сигурност, предава news.bg.

Според ФСБ двама души са се пробвали да влязат в Украйна от съветска територия в региона край село Теткино в Курския край, заобикаляйки граничното контролно-пропусквателен пункт. Когато се доближили към граничарите, нарушителите са отказали да покажат своите персонални карти и са оказали яростна опозиция.

" На 30 септември двама незнайни нападатели, които се пробваха да влязат незаконно в Украйна от съветска територия отвън граничния надзорен пропускателен пункт... оказаха яростна опозиция на граничните офицери на ФСБ в Курския край, откакто документите им бяха тествани ", се показва в изказването на ФСБ.
По време на престрелка един от нападателите се е самоубил, другият е бил задържан. Един от граничарите е бил погубен, откакто е получил " смъртоносни огнестрелни рани ".

Руският следствен комитет съобщи, че е формирано наказателно дело против арестувания нападател.
Руските управляващи настояват, че нападателите са били екстремисти от Близкия изток, които са се пробвали да влязат в Европа през Украйна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР