Руски гражданин, който живее в Хонконг, е бил арестуван в

...
Руски гражданин, който живее в Хонконг, е бил арестуван в
Коментари Харесай

Американските власти задържаха руски гражданин по обвинение в контрабанда на военни технологии за Русия

Руски жител, който живее в Хонконг, е бил задържан в Съединени американски щати по обвиняване в контрабанда на огромни количества американска микроелектроника с военно предопределение за Русия, заяви американското министерство на правораздаването, представено от Ройтерс.
 
Петдесет и една годишният Максим Марченко и още двама руснаци, чиито имена не бяха оповестени, са упрекнати, че са употребявали кухи компании, с цел да прикриват доставки на по този начин наречените ОЛЕД микродисплеи (микродисплеи с органични светодиоди).
 
Според федералните прокурори в Манхатън тази техника може да се употребява за производството на оптични прицели за пушки, очила за нощно виждане, термооптични системи и други оръжейни системи.
 
Прокурорите настояват, че Марченко и съучастниците му са заблуждавали американските управляващи, че технологията с двойна приложимост се изпраща в Китай, Хонконг и други страни, с цел да бъде употребена в електронни микроскопи за медицински проучвания.
 
Обвинението добавя, че подставени сдружения на Марченко са превели повече от 1,6 милиона $ в Съединени американски щати, с цел да подкрепят схемата, която е работила в интервала от май 2022 година до август тази година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР