Руски гражданин – фен на Спартак Москва, е провокирал боя

...
Руски гражданин – фен на Спартак Москва, е провокирал боя
Коментари Харесай

Предстоят още арести и обвинения заради безредиците на мача Локомотив - ЦСКА

Руски жител – почитател на Спартак Москва, е предизвикал багра сред агитките на Локомотив Пловдив и ЦСКА по време на вчерашния мач. Това обявиха от прокуратурата. 11-те арестувани ще бъдат освободени, откакто Районният съд им наложи санкции по Закона за футболното безчинство. Образувани са 4 наказателни производства за заличаване на клубна благосъстоятелност, нанасяне на телесни повреди на фен и охранител, както и за безчинство с особена смелост и цинизъм, по които следва да бъдат повдигнати обвинявания.

Пловдив

Сред обвинените най-вероятно ще бъде съветският жител Максим Тук, който пръв е излязъл на терена и е провокирал разбиването на металните заграждения и нахлуването на агитките. Той е бил поканен на мача от почитателите на Локомотив. Друг от арестуваните през вчерашния ден е българин, последовател на пловдивския тим, който е разгласен за търсене в Чехия поради кражба и ще бъде предаден на чешките управляващи. Предстоят нови арести и занапред ще бъдат повдигани обвинявания, оповестиха от районната прокуратура.
Атанас Илиев, представител на Районна Прокуратура-Пловдив: " Ние сме събрали данни и доказателства за четири наказателни производства, продължаваме да разпитваме очевидци на случая. " Румяна Зайкова-Калева, зам.районен прокурор: " Бяха събрани доста видеозаписи, които се проучват от престъпна полиция. "
Ситуацията е можела да ескалира доста повече, само че полицейските чиновници са съумели да се намесят в точния момент, изясни началникът им старши комисар Атанас Илков. Той описа, че управлението на футболен клуб Локомотив е избрало да повери защитата на мача на частна компания. Срещата обаче е била оценена като рискова и по тази причина служителите на реда са охранявали зоната отвън стадиона и са реагирали бързо.
Ст. комисар Атанас Илков, шеф ОДМВР-Пловдив: " Определено полицейската защита излиза по-скъпо от тази, която оферират частните охранители, само че това не значи, че ние би трябвало да бъдем спестовни във връзка с сигурността. " Кузман Маринков, изпълнителен шеф на Локомотив Пловдив: " Вместо нормално по 20 охранители, този път участваха и бяхме заели 54 охранители. "
Ръководството на Локомотив Пловдив е почнало лично следствие за случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР