Руски граждани и чужди държави са помогнали на украинските служби

...
Руски граждани и чужди държави са помогнали на украинските служби
Коментари Харесай

Камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България? Какво се знае:


Руски жители и непознати страни са помогнали на украинските служби за подготовката на " терористичната офанзива ", настояват от Кремъл. В понеделник Путин привиква Националния съвет за сигурност.

Руският президент дефинира като " терористичен акт ", за който са виновни украинските секрети служби. " Извършителите, изпълнителите и поръчителите са украинските секрети служби ", съобщи Путин, представен от съветски осведомителни организации.

" Няма никакво подозрение, че става дума за терористичен акт, целящ разрушаването на значима социална инфраструктура ", сподели още съветският президент по време на среща с ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин.

Бастрикин: Руски жители и непознати страни са помогнали

Бастрикин твърди, че съветски жители и непознати страни са помогнали за подготовката на " терористичната офанзива ". Маршрутът на камиона, който се е взривил на моста, към този момент е явен, показват от Кремъл. Той е бил в България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар.

При гърмежа на 8 октомври Кримският мост бе съществено развален.

Следственият комитет на Русия заяви, че съгласно предварителните данни камионът е принадлежал на разположение от южния съветски град Краснодар. Бастрикин съобщи, че са били разпитани доста очевидци и очевидци. Разследванията на нападението не престават. Те включват разбор на експлозиви, генетична и съдебномедицинска експертиза.

Путин привиква Националния съвет за сигурност

Украйна досега не е удостоверила, че има присъединяване в планирането и реализирането на гърмежа. От Федералната работа за сигурност на Руската федерация подчертаха, че от началото на октомври са се нараснали доста.

От Кремъл оповестиха, че в понеделник ще се организира съвещание на Националния съвет за сигурност. На него се чака да бъде разискван отговора на офанзивата в Крим. В съвета вземат участие съветският президент, министри, представители на тайните служби и на армията.

Кримският или Керченски мост е главната връзка сред  и нелегално анексирания Кримски полуостров. Мостът е и жизненоважна артерия за пристанището на Севастопол, където е основан. В събота той беше съществено повреден, откакто минаващ по него камион се взриви. Най-малко трима души починаха, а елементи от моста се срутиха. По-късно придвижването на коли по моста бе частично възобновено. Руски източници оповестяват, че придвижването на влакове също е възобновено.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР