Руски граждани, евентуално планиращи да протестират утре по време на

...
Руски граждани, евентуално планиращи да протестират утре по време на
Коментари Харесай

Руснаците, планиращи да протестират на изборите, предупредени по телефоните си

Руски жители, вероятно планиращи да стачкуват на следващия ден по време на президентските избори в страната, са получили предизвестия по мобилните си телефони, заяви ДПА.

Агенцията добавя, че опозиционно настроени медии като " Медуза “ са разгласили екранни фотоси на получени през днешния ден от консуматори в столицата известия, гласящи: " Независимо, че подкрепяте концепциите на екстремистки организации, се радваме, че ще гласувате в Москва ".

Все още не се знае кой е изпратил известията по обществените мрежи " Телеграм “ и " Сигнал ", както и по какъв начин е осъществен подборът на получателите.

Президентските избори, които не престават до на следващия ден вечерта, са одобрявани в чужбина и от някои елементи на съветското общество за изцяло недемократични и целящи да потвърдят властта на президента Владимир Путин по време на войната против Украйна.

Руски опозиционери приканиха хората да се съберат на изборните си секции по цялата страна в неделя в 12 часа по обяд (местно време) в символ на митинг.

Те се надяват, че дългите опашки ще покажат недоволството в страната. Руските управляващи въпреки това към този момент заплашиха, че ще преследват участниците, като настояват, че акцията има „ белези на екстремистка активност “.

Изолирани митинги бяха следени по време на вчерашния първи ден от вота. На някои секции мъже и дами изсипваха багра в урните и даже запалваха дребни огньове. Бяха осъществени няколко ареста.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР