Руски генерали бяха арестувани за корупция. Сред задържаните е генерал- ...

Руски генерали бяха арестувани за корупция. Сред задържаните е генерал-

Задържаха руски генерали за злоупотреби с власт

Руски генерали бяха задържани за корупция. Сред арестуваните е генерал- лейтанант Сергей Умнов, който е помощник на ръководителя на съветското Министерство на вътрешните работи.

Той е упрекнат в корист с власт. По данни на " Комерсант " управляващите желаят той да бъде арестуван за два месеца. Заедно с него са задържани началникът за Санкт Петербург и Ленинградска област Алексей Семьонов и някогашният заместител шеф на санктпетербургското Министерство на вътрешните работи Иван Абакумов.

Разследването разкрило, че от 2016 до 2020 година някои длъжностни лица от управлението на Главното ръководство на Министерството на вътрешните работи са присвоили държавни пари за персонално прилагане.

Според " Комерсант " средства от публичен фонд са се харчили за покупка на недвижими парцели и коли, както и за възнаграждение на външни сътрудници. Това ставало по искане на генералите.

Днес следва Сергей Умнов да бъде упрекнат, а следствието ще изиска от Байманския областен съд неговото задържане за два месеца.

Умнов към този момент е отведен в Москва. Той е в ареста на “Петровка”. Генерал-лейтанантът не се признава за отговорен.

На 5 юли в домовете и работните места на обвинените са осъществени обиски. Разследването за злоупотребите с длъжностни пълномощия било повдигнато преди две години – през юли 2020 година.Източник: glasnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg