Руски генерал, който наскоро бе уволнен от Владимир Путин, е

...
Руски генерал, който наскоро бе уволнен от Владимир Путин, е
Коментари Харесай

Още един: Намериха мъртъв уволнен от Путин генерал, било самоубийство

Руски военачалник, който неотдавна бе уволнен от Владимир Путин, е открит мъртъв. Според известията на съветските правоохранителни органи се допуска, че се е самоубил.

67-годишният генерал-майор Владимир Макаров отговаряше за " битката с екстремизма " в Русия и е бил открит убит през днешния ден сутринта, осведоми „ Дейли мейл “.

Съобщава се, че той е управлявал издирването и потушаването на съперници на съветския президент , както и на публицисти, считани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също по този начин е предприемал дейности против младежи, които са протестирали против Путин.

Миналия месец Путин е издал декрет за уволнението му. Мотивите му за това обаче остават неразбираеми.

Съпругата на Макаров - Валентина, била дружно със брачна половинка си в селската къща в село Голиково край Москва в 7:00 ч. сутринта, когато чула изстрел, оповестяват локални медии. Според някои известия наоколо е открита ловна пушка " Беркут-2М ". Според други сведения е открит револвер. Съпругата му повикала член на фамилията и извикала кола за спешна помощ, само че медиците не съумели да спасят Макаров, се споделя в известията, и той бил разгласен за мъртъв.

Семейството на починалия военачалник се разпитва от съветския Следствен комитет, оповестява московският ежедневник " Московский комсомолец ". Изданието показва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие.

Роднините му настояват, че той " не е знаел какво да прави ", откакто Путин го е уволнил.

Каналът VChK-OGPU Telegram цитира източник, съгласно който Макаров е изпаднал в " дълбока меланхолия " след отстраняването му.

Той е бил заместник-ръководител на Главното ръководство за битка с екстремизма, което дава отговор и за битката с тероризма.

Макаров не е първата гибел на някогашен почитан руснак.

 

От 24 до 26 декември имаше поредност от четири мистериозни смъртни случая.

На 26 декември Павел Антонов - най-богатият народен представител от съветската Дума (парламента) и критик на Путин - почина в Индия, падайки от прозорец на хотел. Неговият сателит Владимир Биденов е открит мъртъв в същия хотел четири дни по-рано. Алексей Маслов , 69-годишен, някогашен шеф на съветските сухопътни войски, умря в болница на 25 декември, а Александър Бузаков - началник на съветските " адмиралтейски корабостроителници " в продължение на десетилетие - умря на 24 декември. През юли 76-годишният пенсиониран генерал-майор от Федералната работа за сигурност на Руската федерация Евгений Лобачев беше открит мъртъв в Москва през юли. Смъртта му също беше оповестена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на известно съветско пропагандно списание, вицепрезидентът на „ Газпромбанк “ и върховен чиновник на „ Газпром “ . Един изгоря жив, откакто заспа със запалена цигара в Москва, различен падна от балкон, а трети - от стълбище.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР