Руски боти“ активно са се опитвали да повлияят през Туитър

...
Руски боти“ активно са се опитвали да повлияят през Туитър
Коментари Харесай

Сънди Таймс: Руски боти са помагали на Корбин


„ Руски боти “ интензивно са се опитвали да повлияят през Туитър на резултатите от състоялите се през юни предходната година предварителни парламентарни избори във Англия. Те са оказали поддръжка на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин.

Това твърди вестник „ Сънди Таймс “, базирайки се на следствие, което изданието е направило взаимно с университета Суонси в Уелс.

В рамките на следствието са открити 6500 свързани с Русия акаунта в Туитър, в които няколко седмици преди изборите се е водила пропаганда в интерес на Корбин. Много от сметките са имали в профила женски британски имена, само че в реалност са се ръководени от боти. 9 от 10 известия, публикувани посредством тези сметки са били в поддръжка на водача на опозицията, в същото съотношения са били нападките във връзка с ръководещата Консервативна партия.

Самата Лейбъристка партия, към която вестникът се е обърнал за коментар, заяви, че „ не знае за никакви автоматизирани боти, изрично декларира, че не е плащала за сходен тип услуги и не знае нейни последователи да са се занимавали с това “.

По-рано английският министър председател Тереза Мей неведнъж е заявявала, че няма доказателства за съветска интервенция в английския либерален развой. Деймиън Колинс, който е ръководител на Комитета по цифрови технологии, просвета, медии и спорт изиска от обществените врежи да дават отговор дали Русия се е намесвала при провеждането на референдума за Брекзит през 2016 година

От „ Facebook “ обявиха, че в навечерието на референдума за Брекзит Русия е дала 97 цента за реклама, а техническият шеф на „ Facebook “ Майк Шрепфер назова тези разноски „ нулеви “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР