Руски боен кораб се е приближил агресивно към разрушител от

...
Руски боен кораб се е приближил агресивно към разрушител от
Коментари Харесай

Руски боен кораб се приближил агресивно към американски разрушител в Арабско море

Руски военен транспортен съд се е " доближил нападателно " към унищожител от военноморските сили на Съединени американски щати в северната част на Арабско море, игнорирайки предизвестията на американския кораб и повишавайки риска от конфликт, заяви в петък основаният в Бахрейн Пети американски флот, представен от Ройтерс.

Инцидентът е станал предходния ден.

В официалното съобщение се споделя, че разрушителят " Фарагът " дал пет къси звукови сигнала (международен морски сигнал при заплаха от сблъсък), с цел да предизвести съветския транспортен съд да промени курса си и да се избегне удар. Руският кораб в началото отказал, само че в последна сметка се отклонил и двата кораба се разминали на разстояние 60 метра един от различен.

На видео, публикувано от американските военноморски сили, се вижда по какъв начин съветският военен транспортен съд се е доближил с кърмата си към американския. Той се е отклонил встрани едвам откакто била открита директна радиовръзка сред тях. " Фарагът " е съпровождал американския атомен самолетоносач " Хари Труман ".

Този случай става към 7 месеца след различен случай в Тихия океан, когато американски и съветски бойни кораби се доближават толкоз близо, че американският транспортен съд е трябвало да извърши спешна маневра, с цел да избегне конфликт, напомня Си Ен Ен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР