Руски агент, работил от името на една от основните разузнавателни

...
Руски агент, работил от името на една от основните разузнавателни
Коментари Харесай

Руснак е обвинен за прокарване на проруска пропаганда в САЩ

Руски сътрудник, работил от името на една от главните разследващи служби на Кремъл, е упрекнат във вербуването на политически групи в Съединените щати към разпространяването на проруска агитация, в това число и по време на съветската инвазия в Украйна, заяви министерството на правораздаването, съобщи Асошиейтед прес.

Александър Викторович Йонов е упрекнат в потреблението на групи от Флорида, Джорджия и Калифорния за прокарването на проруски тези, като прокурорите го упрекват и във финансирането на пътувания до Русия и пътуването до конференции.

Той е упрекнат във федерален съд във Флорида в скрит план за потреблението на американски жители като противозаконни сътрудници на съветското държавно управление. Не излиза наяве дали е имал юрист, който е могъл да приказва от негово име. В момента Йонов не е арестуван в ареста.

В обвинителния акт се твърди, че Йонов е наредил на един на един от политическите деятели да разгласява петиция на уеб страницата change.org, който е основан от екипа на някогашния американски президент Барак Обама. Подписката, озаглавена " Петиция по отношение на закононарушенията на геноцида против африканския народ в Съединените щати ", към момента можеше да бъде открита през днешния ден на уеб страницата и беше събрала над 113 000 подписа.

Американското финансово министерство също разгласи наказания против съветския сътрудник, обвинявайки го в даването на пари на организации, за които той и съветските разследващи служби са считали, че ще породят публични или политически безредици в Съединени американски щати. В друго обвинявания към Йонов министерството на финансите твърди, че е търсел способи да поддържа претендент за губернатор през тази година.

Случаят е част от доста по-сериозни и широкообхватни ограничения на министерството на правораздаването против интервенции за оказване на задгранично въздействие, ориентирани към образуването на обещано публично мнение в Съединените щати. През 2018 година да вземем за пример американското правосъдното министерство повдигна обвинявания на 13 съветски жители за присъединяване им в голяма, само че скрита акция в обществените мрежи, ориентирана към втълпяване на различия по време на президентските избори през 2016 година, извоювани от републиканеца Доналд Тръмп.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР