Руската зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500 Прометей“ ще може да унищожава

...
Руската зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500 Прометей“ ще може да унищожава
Коментари Харесай

Руският C-500 ще може да унищожава хиперзвукови оръжия

Руската зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500 „ Прометей “ ще може да унищожава хиперзвукови оръжия в околоземното пространство, съобщи в изявление оред „ Красная звезда “ главнокомандващият Военнокосмическите сили на Руската Федерация Сергей Суровикин, представен от РИА Новости, предава " Фокус ". 
По думите на военния, техническите характерности на С-500 разрешават тази система да бъде отнесена към първото потомство комплекси за противокосмическа защита.
„ Характеристиките, заложени в зенитно-ракетната система С-500, разрешават да се унищожават, с изключение на аеродинамични и балистични цели, хиперзвукови оръжия от всички модификации, в това число в близкия космос “, означи главнокомандващият.
Той също по този начин изрази убеденост, че не съществуват аналози на тази система.
С-500 „ Прометей “ (ОКР „ Триумфатор-М “) са ново потомство ЗРС „ земя-въздух “. Това е повсеместен комплекс с огромен обхват и височинно прихващане с нараснал капацитет за противоракетна защита (ПРО). Перспективната система може да унищожава освен балистични, само че и аеродинамични цели (самолети, вертолети), както и крилати ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР