Руската война в Украйна е увеличила броя на принудително разселените

...
Руската война в Украйна е увеличила броя на принудително разселените
Коментари Харесай

Броят на принудително разселените хора по света е надминал рекордните 100 милиона

Руската война в Украйна е нараснала броя на наложително разселените хора по света до над 100 милиона. Това заяви Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в неделя. Броят е рекорден.

От началото на съветската инвазия на 24 февруари над 8 милиона украинци са били принудени да изоставен домовете си в границите на страната, а други 6 милиона са напуснали страната.

"Това е връх, който в никакъв случай не е трябвало да бъде поставян ", споделя Филипо Гранди, висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците. Според организацията аргументите за това са спор, принуждение, нарушавания на човешките права и гонене.

Числото включва бежанци, хора, търсещи леговище, както и повече от 50 милиона души, разселени в личните си страни. По данни на организацията към края на 2021 година цифрата доближава близо 90 милиона в резултат на принуждение и спорове в Етиопия, Буркина Фасо, Мианмар, Нигерия, Афганистан и Демократична република Конго.

"Международната реакция по отношение на хората, бягащи от войната в Украйна, е извънредно позитивна “, прибавя Гранди. "Състраданието е живо и имаме потребност от сходна готовност за всички рецесии по света. Но в последна сметка филантропичната помощ е палиативно средство, а не лек. За да се обърне тази наклонност, единственият отговор е мир и непоклатимост “, споделя още той.

В известие на уеб страницата на Организация на обединените нации се прецизира също, че 100 милиона души се равняват на 1% от световното население и е почти еднакъв на популацията на 14-ата страна по население в света.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР