Руската война срещу Украйна и цяла свободна Европа започна с

...
Руската война срещу Украйна и цяла свободна Европа започна с
Коментари Харесай

Зеленски: Крим е украински и никога няма да се откажем от него

Руската война против Украйна и цяла свободна Европа стартира с Крим и би трябвало да приключи с Крим и неговото избавление .

Заявката е от вечерното послание, традиция още от началото на войната, на украинския президент Володимир Зеленски , който разяснява вчерашните гърмежи във военновъздушната база в село село Новофедоровка. Самата база бе употребена неведнъж за нанасяне на удари по украински градове.
 Взривове в съветска военновъздушна база в анексирания Крим Обновена
Взривове в съветска военновъздушна база в анексирания Крим

Един е умрял и девет са ранени при случая

" Присъствието на съветски окупатори в Крим е опасност за цяла Европа и за световната непоклатимост . Черноморският район не може да бъде в сигурност, до момента в който Крим е окупиран ", сподели Зеленски.

" Русия трансформира нашия полуостров, който постоянно е бил и ще бъде едно от най-хубавите места в Европа, в едно от най-опасните места. Русия донесе на Крим огромни репресии, екологични проблеми, икономическа невъзможност и война ".

Въпреки че нито президентът, нито други украински публични лица са признали директно присъединяване на украинските въоръжени сили в случая, доста коментатори допускат, че поредицата от мощни детонации и пожарът в съветската авиобаза Саки - са резултат от дейности на украинската страна - бойкот или измама. Няма удостоверение украинските военни да разполагат с ракети с отдалечен обхват и ударът да е осъществен с такива средства, а най-близките украински позиции обаче се намират в Херсонска област, на повече от 200 км от Новофедоровка в Крим.
 Как работят украинските партизани
Как работят украинските партизани

Те чакат всеобща поддръжка при украинско контранастъпление

По думите на Зеленски Украйна работи за освобождението на полуострова - тя се бори както за възобновяване на териториалната целокупност на страната, по този начин и за връщането по домовете на коренното население на Украйна.

Днес е невероятно да се каже по кое време ще се случи това, само че Украйна непрекъснато прибавя нужните съставни елементи към " формулата за освобождението на Крим ", добави той.

" Вярвам, че това ще се случи. Знам, че ще се върнем в украинския Крим. И съм признателен на всички наши сътрудници и интернационалните организации, които ни оказват помощ в това ", заключи Зеленски.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук стана първият украински формален представител, който още през вчерашния ден разяснява детонациите в съветската военна база. " Днес е Международният ден на коренното население. В Украйна за такива се считат кримските татари, караимите и кримчаните ", написа Верешчук в обществените мрежи, представена от BBC. А днешните гърмежи в Новофедоровка са следващото увещание за това чий Крим им принадлежи. Защото това е Украйна! "

Украинското министерство на защитата не удостовери, нито отхвърли да има някакво присъединяване във вривовете. припомниха противопоржарните правила и " възбраната за пушене на неуточнени места ". Министерството обаче предизвести, че не изключва съветските окупатори " инцидентно " да намерят някакъв характерен знак, визитна картичка или даже ДНК ", които да свържат случая с украинците.
 Увеличава се съпротивата против съветската окупация в Украйна
Увеличава се съпротивата против съветската окупация в Украйна

Те целят да създадат живота нетърпим за съветските окупатори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР